ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Τζ.Σόρος προσφεύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της ουγγρικής κυβέρνησης

Ο Τζ.Σόρος προσφεύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της ουγγρικής κυβέρνησης

Το ίδρυμα του Αμερικανού διεθνούς κερδοσκόπου και δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος Open Society (OSF, Ανοικτή Κοινωνία) ανακοίνωσε σήμερα πως προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνει η Βουδαπέστη για να εμποδίσει τις δραστηριότητές του στην Ουγγαρία.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την υιοθέτηση τον Ιούνιο ενός συνόλου νόμων υπό τον τίτλο «Στοπ Σόρος», που πλήττει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις με φόρο 25% επί των εισοδημάτων τους και προβλέπει ποινή φυλάκισης ενός έτους για παροχή βοήθειας σε παράνομη είσοδο στην Ουγγαρία.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είναι σθεναρά αντίθετος στη μετανάστευση, παρουσίασε αυτή τη νομοθεσία ως ένα επιπλέον μέτρο κατά της άφιξης αιτούντων άσυλο στη χώρα.

Όμως «δεν υπάρχει παρά ένα πράγμα που η νομοθεσία αυτή θα σταματήσει και αυτό είναι η δημοκρατία», εκτιμά το OSF σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το OSF, το οποίο χρηματοδοτεί πολυάριθμες ΜΚΟ στην Ουγγαρία και στον κόσμο, είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο πως μεταφέρει την περιφερειακή έδρα του από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, καταγγέλλοντας τα «καταπιεστικά» μέτρα που επιβλήθηκαν από τον Όρμπαν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.