ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Για απαγωγή πολιτών της από Τούρκους μιλά πλέον η Αίγυπτος -Κατοχικά καψώνια με το πλήρωμα

Για απαγωγή πολιτών της από Τούρκους μιλά πλέον η Αίγυπτος -Κατοχικά καψώνια με το πλήρωμα

Το Κάιρο αναφέρεται σε απαγωγή πολιτών του, ενώ ο αιγυπτιακός Τύπος καλύπτει με εκτενή ρεπορτάζ τις εξελίξεις.

Θα παραμείνουν και σήμερα για 4η ημέρα σε μπουντρούμι των κατεχομένων οι 5 συλληφθέντες ψαράδες του αλιευτικού κυπριακού, «Γεια σου καΐκι μου Άη Νικόλα». Καψώνια χθες στον ιδιοκτήτη της εταιρείας Αρ. Αριστείδου και τον Ε/κ καπετάνιο που μετέβησαν στα κατεχόμενα να δουν το πλήρωμά τους, καθώς τελικά δεν τους επέτρεψαν την επίσκεψη, κρατώντας τους ψαράδες πλήρως αποκομμένους από τον έξω κόσμο

Οι «αρχές» των κατεχομένων παίζουν ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι τόσο με τις ελεύθερες περιοχές όσο και με την Αίγυπτο, της οποίας υπήκοοι είναι οι συλληφθέντες ψαράδες του καϊκιού υπό κυπριακή σημαία, που ψάρευε στα ανοιχτά του Ακάμα – Κορμακίτη, όταν υπέστη την Παρασκευή το «πειρατικό ρεσάλτο» από σκάφος των κατοχικών δυνάμεων.

Χθες εξάλλου, οι κατοχικές Αρχές απαγόρευσαν στον ιδιοκτήτη και Διευθυντή της εταιρείας «Τα ψαροκάικα» στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο καΐκι, Άριστο Αριστείδη, όπως και στον Ε/κ καπετάνιο του αλιευτικού να επισκεφτούν τους παρανόμως συλληφθέντες Αιγύπτιους ψαράδες, ενώ για 4η ημέρα αυτοί παραμένουν στα μπουντρούμια του Αττίλα. Το καΐκι σημειώνεται πως ψάρευε εντός κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ του Ακάμα και του Κορμακίτη.

Οι κατοχικοί παίζοντας ένα παιχνίδι εξουσίας εις βάρος των συλληφθέντων, τους ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι σήμερα, θα τους προσήγαγαν ενώπιον στρατοδικείου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ωστόσο σήμερα Δευτέρα (24/9), άλλαξαν εκ νέου στάση, αναφέροντας πως η «δίκη»θα διεξαχθεί στην Κερύνεια τελικά, αύριο Τρίτη (24/9).

Ήδη από χθες παρέμβαση στο θέμα έχει πραγματοποιήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εξαπολύοντας μύδρους κατά των «ψευτοπαληκαρισμών» της Άγκυρας, ενώ το Κάιρο πλέον ευθέως κάνει λόγο για απαγωγή υπηκόων του που εργάζονται νομίμως στην Κύπρο, με τον αιγυπτιακό Τύπο να καλύπτει εκτενώς το θέμα.

Η θέση των κατοχικών

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το πλήρωμα του αλιευτικούς σκάφους – εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο από εταιρεία κυπριακών συμφερόντων – συνελήφθη επειδή εισήλθε στα «χωρικά ύδατα» του ψευδοκράτους, σε απόσταση 7,5 ναυτικών μιλίων από τον Κορμακίτη.

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι το σκάφος εντοπίστηκε από την «ακτοφυλακή» να αλιεύει χωρίς άδεια.

Το πλήρωμα ακολούθως συνελήφθη και οι πέντε Αιγύπτιοι ψαράδες μεταφέρθηκαν στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σύμφωνα με την «αστυνομία» οι έρευνες για το περιστατικό συνεχίζονται, ενώ ο ψευδο-ΥΠΕΞ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι με θράσος κάνει λόγο για παραπληροφόρηση της Ελληνοκυπριακής πλευράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.