ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διχάζει την Ιταλία ο Μ. Μόντι

Διχάζει την Ιταλία ο Μ. Μόντι

  Οι κεντρώες δυνάμεις της Ιταλίας υιοθέτησαν, και επίσημα, την πολιτική ατζέντα του Μάριο Μόντι.

  Σε συνάντησή τους, ο χριστιανοδημοκράτης Πιερφερντινάντο Καζίνι, ο υπουργός, αρμόδιος για τις Διεθνείς Συνεργασίες και την Αλληλεγγύη, Αντρέα Ρικάρντι και ο επικεφαλής του κινήματος «Μελλοντική Ιταλία» Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξή τους στο πολιτικό μανιφέστο του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ιταλίας.

  Συμπλήρωσαν, επίσης, ότι «θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, σχετικά με τον αν θα πρέπει να κατέβουν στις εκλογές με μια μόνο λίστα, ή με μια σειρά από ψηφοδέλτια».

  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι δυνάμεις αυτές του κεντρώου χώρου, συγκεντρώνουν το 11% της πρόθεσης ψήφου. Αν υπάρξει μια άμεση, δυναμική στήριξη από τον Μόντι -λένε οι δημοσκοπικές έρευνες- το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το 15%.

  Σε ό,τι αφορά τις ευρύτερες αντιδράσεις, παρά την αρνητική στάση της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φραττίνι ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην κεντρώα συμμαχία, ενώ ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Μαντοβάνο φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

  Στην κεντροαριστερά, δε, πέντε βουλευτές αποχώρησαν από το «Δημοκρατικό Κόμμα», για να συνεργαστούν με τις δυνάμεις των Καζίνι και Μοντετζέμολο.

  Στο επίσημο επίπεδο της ηγεσίας των κομμάτων πάντως, οι αντιδράσεις, μετά την παρουσίαση του πολιτικού προγράμματος του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, δεν χαρακτηρίζονται από ενθουσιασμό.

  «Ο Μόντι αγνοεί την πραγματική κατάσταση της ιταλικής οικονομίας» δήλωσε ο Καβαλιέρε, ο οποίος επανέλαβε ότι «στόχος του, τώρα που έφτασε στο 20% των προθέσεων ψήφου, είναι να καταφέρει να αγγίξει, μέχρι τις εκλογές, το 40%».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.