Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής: «Καταστροφή για τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας αν ο Κασόγκι έχει δολοφονηθεί»

Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής: «Καταστροφή για τις σχέσεις ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας αν ο Κασόγκι έχει δολοφονηθεί»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ, σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε απόψε το Ριάντ σχετικά με τη φημολογούμενη δολοφονία του αντικαθεστωτικού Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Γκρέιαμ διαμήνυσε στο Βασίλειο ότι, εάν οι πληροφορίες βάσει των οποίων ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε, επιβεβαιωθούν, οι συνέπειες θα είναι “καταστροφικές” για τις σχέσεις Ριαντ – Ουάσιγκτον.

Η Σαουδική Αραβία πρέπει να δώσει “έντιμες απαντήσεις” εκτίμησε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, έπειτα από τις πληροφορίες που προήλθαν από Τούρκους αξιωματούχους, σύμφωνα με τις οποίες ο Κασόγκι, δολοφονήθηκε στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη όπου μετέβη την περασμένη Τρίτη (02.10.2018) για διοικητικές δουλειές.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, που επικαλέστηκε μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, ο δημοσιογράφος δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, ένας επικριτικός προς την κυβέρνηση του Ριάντ δημοσιογράφος, έγραφε κυρίως για τη Washington Post.

“Συμφωνούμε ότι εάν οι κατηγορίες σε βάρος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαιωθούν, θα είναι καταστροφικό για τις σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ και θα υπάρξει ένα βαρύ τίμημα για να καταβληθεί, σε οικονομικό επίπεδο ή άλλο” σημείωσε ο γερουσιαστής, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπομπ Κόρκερ, συμμερίζεται την άποψή του.

Η κυβέρνηση Τραμπ, η οποία προωθεί την ενίσχυση της συμμαχίας ΗΠΑ – Σαουδικής Αραβίας, δεν έχει κάνει δηλώσεις για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι. Το Ριάντ διαβεβαιώνει ότι ο δημοσιογράφος έφυγε από το προξενείο λίγο μετά την είσοδό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.