ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

The Guardian: «Στις ΗΠΑ κατέφυγε ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του συριακού υπουργείου Εξωτερικών»

The Guardian: «Στις ΗΠΑ κατέφυγε ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του συριακού υπουργείου Εξωτερικών»

Στην Ουάσινγκτον κατέφυγε με την βοήθεια αξιωματούχων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντισί ο οποίος φέρεται να έχει διακόψει τους δεσμούς με τον Άσαντ, γράφει η εφημερίδα The Guardian.

Η εφημερίδα γράφει ότι επιβεβαιώθηκε πια ο ισχυρισμός ότι ο Μακντισί κατέφυγε στις ΗΠΑ για να ζητήσει άσυλο ο οποίος είχε περάσει πρώτα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό στα τέλη του Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πώς έφτασε στις ΗΠΑ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του συριακού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών έχουν πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τον πυρήνα του καθεστώτος μετά από τις ανακρίσεις που διενεργούνται εδώ και ένα μήνα.

Ο Μακντισί είναι ο δεύτερος ανώτατος αξιωματούχος που διακόπτει τους δεσμούς με το καθεστώς, μετά τον πρώην Πρωθυπουργό Ριάντ Χιτζάμπ που κατέφυγε στην Ιορδανία τον Αύγουστο.

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας μπορεί να μην ανήκε στο στενό κύκλο του Μπασάρ αλ Άσαντ, είχε καθοριστικό ρόλο στα μηνύματα που έδινε το καθεστώς και είχε πληροφορίες για μυστικά και ευαίσθητα θέματα.

Ο Μακντισί που διετέλεσε ανώτατος διπλωμάτης στην Πρεσβεία της Συρίας στο Λονδίνο, συνεργάστηκε στενά κατά τους 18 τελευταίους μήνες με τον υπουργό Εξωτερικών, Ουαλίντ Μουαλέμ, και τον υπουργό Πληροφοριών, Αντνάν Μαχμούντ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.