ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Έφυγε το «γεράκι» από τον ΟΗΕ: Παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Nikki Haley!

Έφυγε το «γεράκι» από τον ΟΗΕ:  Παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Nikki Haley!

Σύμφωνα με πληροφορίες παραιτήθηκε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι!

Η Χέιλι φέρεται να υπέβαλλε την παραίτησή της κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλούνται διεθνή ΜΜΕ.

O πρόεδρος Ν.Τραμπ έκανε αποδεκτή την παραίτηση της.

Οι λόγοι της παραίτησης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, πάντως θεωρούνταν ως ένα από τα “γεράκια” των ΗΠΑ με πολύ σκληρές θέσεις κατά Ρωσίας, Ιράν, Κίνας, ενώ επιθυμούσε διακαώς τη διάλυση της Συρίας

Ήταν σ αυτή την θέση από τον Ιανουάριο του 2017 όταν δηλαδή ορκίστηκε Πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Από τότε εκπροσωπούσε την σκληρή γραμμή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ και επέβλεψε την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ το οποίο είχε χαρακτηρίσει ως την μεγαλύτερη αποτυχία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι αναμένεται μια «μεγάλη ανακοίνωση με τη φίλη μου Νίκι Χέιλι στο Οβάλ Γραφείο» εντός των επόμενων λεπτών.

Προσερχόμενη στον Λευκό Οίκο, η Χέιλι απέφυγε να επιβεβαιώσει στους δημοσιογράφους αν έχει παραιτηθεί. Η εκπρόσωπος του προέδρου, Σάρα Σάντερς, είπε μόνο ότι είναι προγραμματισμένη μια συνάντησή της με τον Τραμπ στις 10.30, τοπική ώρα (17.30 ώρα Ελλάδας), στην οποία θα είναι παρόντες και δημοσιογράφοι.

Η είδηση πάντως φαίνεται να έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη μεγάλη μερίδα των διπλωματών, εφόσον η συγκεκριμένη διπλωμάτης πρωτοστατούσε στη νέα πολιτική των ΗΠΑ με τα ΗΕ.

Ειδικότερα από την περίοδο που αποφασίστηκαν οι περικοπές στα κονδύλια, η Nikki Haley ήταν εκείνη που είχε αναλάβει επί της ουσίας το ρόλο του να υπάρξουν περικοπές στις αποστολές των ΗΕ ανά τον κόσμο.

Η ίδια υπήρξε κατά το παρελθόν κυβερνήτης στη Βόρεια Καρολίνα, αλλά όπως είχε μεταδοθεί και παλαιότερα, δεν είχε διστάσει να διαφωνήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, που όμως αμφότεροι “ξέχασαν” μετά το διορισμό της στα ΗΕ, εβδομάδες μετά την ανάδειξη Τραμπ στην Προεδρία της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.