ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πετάει για ΗΠΑ ο πάστορας Μπράνσον: «Είμαι αθώος, Αγαπώ τον Χριστό, αγαπώ την Τουρκία» είπε κλαίγοντας!

Πετάει για ΗΠΑ ο πάστορας Μπράνσον: «Είμαι αθώος, Αγαπώ τον Χριστό, αγαπώ την Τουρκία» είπε κλαίγοντας!

Στο σπίτι του στη Σμύρνη της Τουρκίας έφτασε το απόγευμα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον, του οποίου την απελευθέρωση αποφάσισε σήμερα τουρκικό δικαστήριο,

Ο Αμερικανός πάστορας αναμένεται να επιστρέψει πίσω στις ΗΠΑ με αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματικοί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ένας εκ των αξιωματούχων επισήμανε ότι ο Άντριου Μπράνσον θα επιστρέψει στη χώρα του σήμερα Παρασκευή.

Από την πλευρά της μια εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου είπε στο Reuters ότι ο πάστορας θα επιστρέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ με στάση στη Γερμανία, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή χρόνο της πτήσης του.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον Μπράνσον, ο οποίος κατηγορείτο για τρομοκρατία, σε φυλάκιση 3 ετών και ενάμιση μήνα, δηλώνοντας όμως δεν θα παραμείνει άλλο υπό κράτηση λόγω του χρόνου που έχει παραμείνει προφυλακισμένος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο πάστορας συγκινήθηκε κι έκλαψε την ώρα της ανάγνωσης της απόφασης, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Πριν από την ανακοίνωση αυτή είπε ενώπιον του δικαστηρίου:

«Είμαι αθώος. Αγαπώ τον Χριστό, αγαπώ την Τουρκία».

Η υπόθεση σε βάρος του Άντριου Μπράνσον, ενός ευαγγελικού πάστορα από τη Βόρεια Καρολίνα, που ζούσε στην Τουρκία για περισσότερα από 20 χρόνια και συνελήφθη πριν από δύο χρόνια, είχε οδηγήσει στην επιβολή δασμών εκ μέρους των ΗΠΑ, σε βάρος της Τουρκίας. Ο πάστορας βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter:

«Ο ΠΑΣΤΟΡΑΣ ΜΠΡΑΝΣΟΝ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ».

Ο Μπράνσον κατηγορήθηκε για διασυνδέσεις με Κούρδους μαχητές και υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Νωρίτερα σήμερα, αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο δικαστήριο ότι οι καταθέσεις που αποδόθηκαν σε εκείνους σε βάρος του πάστορα ήταν ανακριβείς.

Ο Άντριου Μπράνσον εμφανίστηκε στο δικαστήριο στη δυτική πόλη Αλιάγα φορώντας μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και κόκκινη γραβάτα. Η σύζυγός του Νόριν παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία από τις θέσεις των επισκεπτών.

«Δεν κατανοώ πώς αυτό σχετίζεται με εμένα» απάντησε ο Μπράνσον, ενώ ο δικαστής έθετε ερωτήματα σε έναν εκ των μαρτύρων κατηγορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατηγορούμενος είπε ότι ο δικαστής ρωτούσε τον μάρτυρα για γεγονότα στα οποία ο ίδιος δεν ενεπλάκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.