Αίγυπτος: Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει ο πρόεδρος Μ. Μόρσι

Αίγυπτος: Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει ο πρόεδρος Μ. Μόρσι

  Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι θα απευθύνει αργότερα σήμερα τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά την έγκριση του νέου Συντάγματος της χώρας, μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου.

  Το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μόρσι προβλέπεται να γίνει στις 18:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος και αναμένεται ότι θα αφορά “τον οδικό χάρτη για την δημοκρατική μετάβαση” στη χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

  Παράλληλα περίπου 90 μέλη της άνω βουλής του αιγυπτιακού κοινοβουλίου ορκίστηκαν σήμερα.

  Οι 90 βουλευτές, οι οποίοι διορίστηκαν από τον πρόεδρο Μόρσι, αναλαμβάνουν καθήκοντα μαζί με τους άλλους 180 βουλευτές του σώματος που είχαν εκλεγεί νωρίτερα φέτος. Τα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος, και των ισλαμιστών συμμάχων της αποτελούν ποσοστό μεγαλύτερο του 70% του σώματος.

  Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Γαλλίας κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο Μόρσι να “αποκαταστήσει την συναίνεση” στη χώρα του μετά την υιοθέτηση μέσω δημοψηφίσματος του αμφιλεγόμενου Συντάγματος, το οποίο υπερασπίζονται οι ισλαμιστές.

  “Οι τελευταίες εβδομάδες σηματοδοτήθηκαν από πολύ μεγάλες εντάσεις στην Αίγυπτο, από μεγάλη έλλειψη κατανόησης και από καταγγελίες για παρατυπίες κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος στο οποίο ήταν χαμηλό το ποσοστό συμμετοχής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

  “Λόγω των ανησυχιών που εκφράστηκαν, εναπόκειται σε όλους τους πολιτικούς παράγοντες και, πρωτίστως, στον πρόεδρο Μόρσι να εργαστούν για να αποκατασταθεί η συναίνεση στην αιγυπτιακή κοινωνία”, προσθέτει το υπουργείο σε αντίδρασή του παρόμοια με αυτήν που εξέφρασαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ χθες.

  Το νέο Σύνταγμα της Αιγύπτου εγκρίθηκε με ποσοστό 63,8% των ψήφων, αλλά το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα, 32,9% από τα 52 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ήταν πολύ χαμηλό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.