ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο 41% το ποσοστό των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

Στο 41% το ποσοστό των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών

     Στο υψηλότερο (41%) δημοσκοπικό επίπεδο από το 2006, βρίσκονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL και του περιοδικού Stern.

    Αντιθέτως, ο κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), περιορίζονται και πάλι στο 4%, μακριά από το 5%, το οποίο απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στην γερμανική Βουλή.

   Σταθερά στο 27% μένουν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 13% και η Αριστερά στο 8%. Οι Πειρατές παραμένουν στο 3%.

   Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι δηλώνει σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι θα συμφωνούσε στο θέμα της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν κατά 50% οι εξοπλιστικές δαπάνες και θα φορολογείτο η περιουσία.

  Ο Γκρέγκορ Γκίζι επικρίνει την Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι με την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ιδέα και τονίζει ότι ο ίδιος θα έθετε προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, όχι όμως τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και παρόμοιες σκληρές περικοπές.

  «Η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει στο μισό τις εξοπλιστικές δαπάνες και να επιβάλει φόρο περιουσίας» δηλώνει, επισημαίνοντας ότι «όταν κάποιος καταστρέφει χώρες, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, μειώνει την απόδοση της οικονομίας και τα φορολογικά έσοδα της χώρας» και «επομένως το ποσό των 400 δισ. ευρώ, για το οποίο έχει εγγυηθεί η Γερμανία, δεν είναι διασφαλισμένο».

  Σχετικά με ενδεχόμενη περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν στην πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Αριστεράς κάνει λόγο για λανθασμένες επιλογές και δηλώνει χαρακτηριστικά: «Έχει τον τρόπο της να καθησυχάζει τους ανθρώπους και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να διαφυλάξει τα χρήματά τους. Αλλά η περίπτωση της Opel (σ.σ. αναφέρεται στην προαναγγελθείσα για το 2016 αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μπόχουμ, η οποία οφείλεται τόσο σε διαχειριστικά σφάλματα όσο και στη μείωση των πωλήσεων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου), δείχνει ότι η κρίση αρχίζει να πλησιάζει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.