ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ. Στεφάνου: «Η Λευκωσία απορρίπτει τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό»

Σ. Στεφάνου: «Η Λευκωσία απορρίπτει τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό»

   Η κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει κατηγορηματικά την σύγκληση τετραμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Λευκωσία,Στέφανος Στεφάνου.

  Ο εκπρόσωπος προέβη στη δήλωση αυτή, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγίς, ότι η Αγκυρα υποστηρίζει τετραμερή συνάντηση.

 Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει να απεμπλακεί από τη διαδικασία διαπραγμάτευσης του Κυπριακού, όπως αυτή προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Έναντι της πάγιας θέσης της Τουρκίας για τετραμερή διάσκεψη, ο εκπρόσωπος υπέδειξε ότι είναι σημαντικό η ελληνο-κυπριακή πλευρά να έχει ξεκάθαρη θέση υπεράσπισης της διαδικασίας του διακοινοτικού διαλόγου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

 Επιπλέον είπε ότι η πρόταση του υποψηφίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για διευρυμένες συνομιλίες και η θέση του ,επίσης, υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα για διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση, ακυρώνουν πάγιες θέσεις της ελληνο-κυπριακής πλευράς. Μάλιστα πρόσθεσε ότι οδηγούν στην ακύρωση των περί Κύπρου ψηφισμάτων και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα διεθνώς, παρέχοντας την δυνατότητα στην Τουρκία να προωθήσει τις μεθοδεύσεις της.

 «Η απάντηση στις μεθοδεύσεις της Αγκυρας και στους κύκλους διεθνώς, που ενδεχομένως να θέλουν να την εξυπηρετήσουν, είναι η επιμονή και η συνέπεια στα ψηφίσματα και στις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο κ. Στεφάνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.