ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επίθεση Ν.Τραμπ κατά Β.Πούτιν και Σι Ζιπίνγκ για εκλογικούς σκοπούς

Επίθεση Ν.Τραμπ κατά Β.Πούτιν και Σι Ζιπίνγκ για εκλογικούς σκοπούς

Με επίθεση κατά των Β.Πούτιν και Σι Ζιπίνγκ, προφανώς για εσωτερική κατανάλωση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών ολοκλήρωσε την συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης ο Ν.Τραμπ στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στον Κιμ Γιονγκ Ουν, την κλιματική αλλαγή, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη ζωή στην Ουάσινγκτον στην εκπομπή 60 Minutes του CBS.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ερωτηθείς για τον Ρώσο ομόλογό του είπε ότι πιστεύει πώς «πιθανότατα» εμπλέκεται σε δολοφονίες «αλλά όχι στη χώρα μας». Είπε επίσης ότι ο ίδιος είναι «αρκετά σκληρός» με τον Πούτιν.

Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις προεδρικές εκλογές του 2016 υποστηρίζοντας ότι το ίδιο έκαναν και άλλες χώρες. «Παρενέβησαν. Αλλά πιστεύω ότι το ίδιο έκανε και η Κίνα» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σε επόμενη ερώτηση επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σε ερώτηση για το αν η προεκλογική του εκστρατεία θα ζητούσε βοήθεια από τη Ρωσία: «Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα ζητούσα από τη Ρωσία να με βοηθήσει στις εκλογές; Άστε με ήσυχο. Δεν θα μπορούσαν να το κάνουν. Να καλέσω τη Ρωσία. Τι αστείο».

Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή ο πρόεδρος των ΗΠΑ αν και είπε ότι δεν είναι ψέμα (hoax) ωστόσο επέμεινε ότι κατά την εκτίμησή του δεν είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων παρεμβάσεων.

«Κάτι αλλάζει και θα αλλάξει και πάλι. Δεν πιστεύω ότι είναι hoax, πιστεύω ότι υπάρχει ήδη μια διαφορά. Αλλά δεν ξέρω αν είναι δημιουργία των ανθρώπων. Θα σας πω αυτό. Δεν θέλω να δώσω τρισεκατομμύρια. Δεν θέλω να χάσω εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Δεν θέλω να βρεθώ σε μειονεκτική θέση».

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν είπε ότι τον εμπιστεύεται ενώ ειδικά για τη φράση του «είμαι ερωτευμένος μαζί του» είπε ότι ήταν ένα σχήμα λόγου. «Τα πηγαίνω μαζί του πολύ καλά. Έχω θετική ενέργεια μαζί του, έχω καλή χημεία μαζί του» είπε στη δημοσιογράφο Λέσλι Σταλ.

Μιλώντας για τον «εμπορικό πόλεμο» με την Κίνα είπε ότι «θέλω να διαπραγματευτούν μια δίκαιη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Θέλω να ανοίξουν τις αγορές τους όπως είναι ανοιχτές οι δικές μας αγορές» ενώ προειδοποίησε ότι αν και έχει καλή χημεία με τον Κινέζο πρόεδρο ωστόσο «δεν ξέρω αν αυτό απαραίτητα θα συνεχιστεί».

Επιθετικός εμφανίστηκε ο Τραμπ και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποστηρίζοντας ότι οι Βρυξέλλες είναι εχθρικές προς τις ΗΠΑ και τις εκμεταλλεύονται για χρόνια. «Κανείς δεν μας συμπεριφέρεται χειρότερα από ό,τι η ΕΕ. Η ΕΕ δημιουργήθηκε με σκοπό νας μας εκμεταλλευτεί όσον αφορά το εμπόριο».

Για το ΝΑΤΟ ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφώνησε με τη θέση ότι η βορειοατλαντική συμμαχία ήταν αυτή που διατήρησε την ειρήνη τα τελευταία 70 χρόνια. «Δεν το ξέρετε αυτό. Δεν είναι αλήθέια (σ.σ. ότι ο Τζέιμς Μάτις του είπε ότι το ΝΑΤΟ εργάζεται για να αποφευχθεί ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) Ειλικρινά πιστεύω ότι ξέρω περισσότερα για το ΝΑΤΟ από τον υπ. Άμυνας».

Εντωμεταξύ αν και διέψευσε τις αναφορές ότι επικρατεί χάος στον Λευκό Οίκο εντούτοις αποκάλυψε ότι φυλάει τα νώτα του. «Δεν τους εμπιστεύομαι όλους στο Λευκό Οίκο για να είμαι ειλικρινής. Είναι μοχθηρή πόλη η Ουάσινγκτον. Οι επιθέσεις, οι κακολογίες, τα όσα λέγονται πίσω από την πλάτη σου… αλλά με τον τρόπο μου νιώθω πολύ άνετα εδώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν τέλος και οι στιγμές έντασης με τη δημοσιογράφο στην οποία ο Τραμπ δύο φορές είπε «δεν είμαι μωρό» ενώ σε τουλάχιστον μια περίπτωση όταν η Σταλ επιχείρησε να τον διακόψει, ο πρόεδρος των ΗΠΑ της είπε με έμφαση «Λέσλι, είναι ΟΚ, Εντωμεταξύ εγώ είμαι ο πρόεδρος και όχι εσύ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.