Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική της εορτή στην Ουάσιγκτον

Η Σαουδική Αραβία ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική της εορτή στην Ουάσιγκτον

Με ένα λιτό email και δίχως καμία εξήγηση, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ακύρωσε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της αραβικής χώρας στην Ουάσινγκτον, ενισχύοντας τα σενάρια περί ενδεχόμενης ολικής ρίξης στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση του εξαφανισμένου Σαυδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι.

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας ενημέρωσε ότι οι προγραμματισμένες για την Πέμπτη εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν οι Σαουδάραβες, δεν αναφέρουν τους λόγους, ούτε αφήνουν υπόνοιες ή αιχμές για οτιδήποτε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε τη Σαουδική Αραβία με «πολλαπλές κυρώσεις» αν αποδειχθεί η εμπλοκή της στην υπόθεση της -κατά τα φαινόμενα- δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι στο αραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, ενώ το αραβικό βασίλειο αντέδρασε έντονα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες και της απειλές και προσθέτοντας ότι αν επιβληθούν κυρώσεις, η απάντηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.