ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

H Ρωσία το ξεκαθάρισε: «Οχι ίδρυση κουρδικού κράτους στη Μέση Αναστολή»

H Ρωσία το ξεκαθάρισε: «Οχι ίδρυση κουρδικού κράτους στη Μέση Αναστολή»

Με μια απλή και ξεκάθαρη δήλωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες του Κουρδικού πληθυσμού για ρωσική στήριξη στην ίδρυση ενός ενιαίου κουρδικού κράτους.

Ο Σ.Λαβρόφ μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RT France εξέφρασε την θέση της χώρας του κατά της ενοποίησης των εδαφών που ελέγχουν και κατοικούν οι Κούρδοι στην Μ. Ανατολή.

Σύμφωνα με τον Sergey Lavrov, οι ΗΠΑ ενδέχεται να «βυθιστούν» σε ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι στη Συρία, εάν τελικά επιδιώξουν την ίδρυση ενός ενιαίου Κουρδικού κράτους στη Μέση Αναστολή.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γαλλία δεν φαίνεται να επιθυμούν την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την επιστροφή των προσφύγων στις περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Συρίας, έως ότου μια αξιόπιστη πολιτική διαδικασία ξεκινήσει.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Sergey Lavrov, οι ΗΠΑ εγκαθιδρύουν νέους πυρήνες κρατικής ισχύος όπως σημείωσε, εναλλακτικούς σε σχέση με αυτούς της επίσημης κυβέρνησης της Συρίας, στην τεράστια περιοχή που οι Κούρδοι ελέγχουν ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες από τη Συρία να επιλέξουν και να επιστρέψουν στα εδάφη αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που βλέπουν οι Ρώσοι στην υπο εξέλιξη εφαρμογή της αμερικανικής πολιτικής στην Συρία, είναι η προσπάθεια των ΗΠΑ να διαμορφώσουν μια περιοχή της Συρίας και πιο συγκεκριμένα στη βορειοανατολική Συρία, σε ένα είδος πρωτοτύπου για τη δημιουργία ενός νέου κράτους εντός των γεωγραφικών ορίων της Συρίας ή εναλλακτικά να ξεκινήσουν έναν νέο γύρο ενός επικίνδυνου παιχνιδιού με το Ιρακινό Κουρδιστάν, υλοποιώντας την ιδέα του επονομαζόμενου Ενιαίου Κουρδικού κράτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.