Επεισόδιο Γαλλίας-Ιταλίας με προώθηση παράνομων μεταναστών στο ιταλικό έδαφος – Σαλβίνι σε Μακρόν: «Ντροπή σου!»

Επεισόδιο Γαλλίας-Ιταλίας με προώθηση παράνομων μεταναστών στο ιταλικό έδαφος – Σαλβίνι σε Μακρόν: «Ντροπή σου!»

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματτέο Σαλβίνι αποκάλεσε σήμερα «διεθνή ντροπή» την ενέργεια της Γαλλίας, έπειτα από το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής όταν Γάλλοι αστυνομικοί οδήγησαν δύο μετανάστες πέρα από τα σύνορα, αφήνοντάς τους στην Ιταλία.

Οι δηλώσεις Σαλβίνι:

«Η μεταφορά των μεταναστών, αποτελεί ευθεία πρόκληση. Δεν μας ενδιαφέρει να ακούσουμε, συγνώμες. Εγκατέλειψαν μετανάστες, μέσα σε ένα ιταλικό δάσος και το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε έγινε καταλάθος.

Το περιστατικό αυτό, είναι ντροπιαστικό και ο Ε.Μακρόν, δεν μπορεί να παριστάνει τον ανήξερο, λες και δεν συνέβη τίποτα.

Αυτό που συνέβη στο Κλαβιέρ αποτελεί μια άνευ προηγουμένου προσβολή ενάντια στη χώρα μας», ανέφερε ο Σαλβίνι με ανάρτησή του στο facebook.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διεθνή ντροπή και ο (Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ) Μακρόν δεν μπορεί να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτε», είπε.

«Το Παρίσι πρέπει να μας ενημερώσει ΑΜΕΣΩΣ για τις ταυτότητες των μεταναστών που αφέθηκαν στο δάσος. Ονόματα, επίθετα, εθνικότητες, ημερομηνίες γεννήσεων».

«Διερωτώμαι αν οι διεθνείς οργανισμοί, με αρχή τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην βρίσκουν εμετικό να αφήνεις ανθρώπους σε μια απομονωμένη περιοχή, χωρίς βοήθεια», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης .

Το σχόλιό του συνοδευόταν με μια φωτογραφία του Μακρόν και τη λεζάντα να γράφει:

«Διεθνής ντροπή. Η Ιταλία δεν θα δεχθεί συγγνώμες».

Το χρονικό της υπόθεσης

Την Παρασκευή, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα βαν της γαλλικής αστυνομίας να διασχίζει τα σύνορα στα ορεινά σύνορα Γαλλίας-Ιταλίας στο Κλαβιέρ, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Σεστριέρε, στις ιταλικές Άλπεις, αναγκάζοντας δύο μαύρους άνδρες να βγουν έξω σε μια δασώδη περιοχή. Έπειτα το βαν της γαλλικής αστυνομίας επέστρεψε πίσω στη γαλλική επικράτεια.

Η Ιταλία απαίτησε εξηγήσεις από την Γαλλία και χθες Δευτέρα γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν τον επικεφαλής του γαλλικού διαμερίσματος Οτ-Αλπ που συνορεύει με την Ιταλία, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η αστυνομία της περιοχής του διέσχισε τα σύνορα, αποκαλώντας την εισβολή «ένα λάθος».

Ο γραμματέας της Λέγκα και Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι απέρριψε την εξήγηση και απαίτησε να λάβει γνώση για τις ταυτότητες των δύο ανδρών, που όπως είπε, είναι παράνομοι μετανάστες.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει αποδοκιμάσει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές του Σαλβίνι, δηλώνοντας τον Αύγουστο σε δημοσιογράφους ότι ο ίδιος, αντιπροσωπεύει τον «βασικό αντίπαλο» στην Ευρώπη σε εθνικιστές όπως ο Σαλβίνι.

Τον Ιούνιο, ένας εκπρόσωπος του κόμματος του Μακρόν τόνισε ότι οι κινήσεις Σαλβίνι να εμποδίσει τα πλοία διάσωσης μη κυβερνητικών οργανώσεων να ελλιμενιστούν στην Ιταλία είναι «εμετικές».​

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.