ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Νέα επίθεση Μπερλουσκόνι εναντίον του Μόντι

Νέα επίθεση Μπερλουσκόνι εναντίον του Μόντι

Ο Μάριο Μόντι εξετάζει το ενδεχόμενο να στηρίξει ένα ενιαίο κεντρώο ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές εκλογές, το οποίο θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει στο σύμβολό του το δικό του όνομα, αναφέρουν σήμερα δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

Η φημολογία για τις προθέσεις του παραιτηθέντα τεχνοκράτη πρωθυπουργού ενισχύεται από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Τα ποσοστά των κεντρώων δυνάμεων που υποστηρίζουν το «πρόγραμμα Μόντι» τις τελευταίες ημέρες φέρονται να σημείωσαν άνοδο πλησιάζοντας το 20%, κατά πληροφορίες.

Μετά το χθεσινό μήνυμα του Μόντι προς τους Ιταλούς μέσω Twitter οι επαφές με το προφίλ του καθηγητή και υπηρεσιακού πλέον πρωθυπουργού στην εφαρμογή αυτή ξεπέρασαν τις 36.000.

Τα θετικά μηνύματα αυτά είναι πολύ πιθανό να ωθήσουν τον Μόντι να συμμετάσχει πιο άμεσα στην προεκλογική εκστρατεία, εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές.

Θα πρέπει όμως να πετύχει κάτι δύσκολο: να διατηρήσει τις αποστάσεις και την θεσμική αμεροληψία που του επιβάλλει ο ρόλος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού –παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών– και να στηρίξει συγχρόνως δυναμικά την νέα πολιτική του πρόταση. Προσπάθεια δύσκολη μεν αλλά ίσως όχι ακατόρθωτη, λένε αναλυτές.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε νέα του συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση RAI υποστήριξε ότι σε σχέση με τον Μόντι ο ίδιος είναι «υψηλότερου επιπέδου», εξ ου και ο ίδιος κατέβηκε στην πολιτική αρένα, ενώ ο νυν πρωθυπουργός αναγκάστηκε «να μιλήσει για κάθοδο στην πολιτική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.