ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσικά αντίποινα στον αμερικανικό Νόμο Magnitsky

Ρωσικά αντίποινα στον αμερικανικό Νόμο Magnitsky

Ομόφωνα ψήφισε η άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου το νομοσχέδιο για την απαγόρευση υιοθεσίας παιδιών ρωσικής καταγωγής από αμερικανούς πολίτες. Η κίνηση αποτελεί αντίδραση στον πρόσφατο «Νόμο Magnitsky», σύμφωνα με τον οποίο θα απαγορεύεται η χορήγηση βίζας και θα παγώνουν τα περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ όσων ρώσων αξιωματούχων θεωρούνται ότι είναι «συνένοχοι στο θάνατο του Magnitsky».

Ο Sergei Magnitsky ήταν ρώσος δικηγόρος που αποκάλυψε το μεγαλύτερο σκάνδαλο φορολογικής απάτης από ρώσους αξιωματούχους στην ιστορία της χώρας. Το 2009 φέρεται να ξυλοκοπήθηκε σε κέντρο κράτησης της Μόσχας γεγονός που στοίχησε τη ζωή του.

Μετά την έγκριση την περασμένη εβδομάδα και από την Κάτω Βουλή (Δούμα), μένει πλέον η τελική υπογραφή του Προέδρου Putin, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει την στήριξή του στο νομοσχέδιο.

«Η απάντηση της Δούμα ίσως είναι συναισθηματική, αλλά την θεωρώ κατάλληλη», είπε ο Putin την περασμένη εβδομάδα.

Για «πολιτικές σκοπιμότητες» μιλά ο Λευκός Οίκος

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, απαγορεύεται σε αμερικανούς πολίτες να υιοθετούν παιδιά ρωσικής καταγωγής, ενώ προτείνει επίσης και η απαγόρευση της λειτουργίας ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και η δραστηριότητά τους «πλήττει» τα συμφέροντα της χώρας.

Σύμφωνα με την UNICEF, στη Ρωσία υπάρχουν περίπου 740,000 παιδιά χωρίς γονική φροντίδα, αναφέρει το Associated Press.

«Είναι λάθος να συνδέουμε την τύχη παιδιών με άσχετες πολιτικές σκοπιμότητες», είπε χθες (26 Δεκεμβρίου) σε δήλωσή του ο Patrick Ventrell, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τα μέτρα του νομοσχεδίου που εγκρίθηκαν από τη Ρωσική Δούμα.  Αν γίνει νόμος, θα σταματήσει τις διακρατικές υιοθεσίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και θα περιορίσει τη δυνατότητα των ρωσικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών να συνεργαστούν με αμερικανούς εταίρους», τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα ο αμερικανός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.