Πολιτική κάθοδος για τον γιο της Μπεναζίρ Μπούτο στο Πακιστάν

Πολιτική κάθοδος για τον γιο της Μπεναζίρ Μπούτο στο Πακιστάν

   Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της μητέρας του Μπεναζίρ Μπούτο, ο 24χρονος Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι έδωσε την πρώτη πολιτική ομιλία του υποσχόμενος να καταπολεμήσει τις φυλές για να διατηρήσει την δημοκρατία στη χώρα του, το Πακιστάν.

  «Ο φάρος της δημοκρατίας εξακολουθεί να λάμπει» είπε σε χιλιάδες οπαδούς του PPP, του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν, του οποίου τυπικά ηγείται από το 2007, όταν δολοφονήθηκε η μητέρα του λίγο μετά την επιστροφή της στη χώρα μετά από απουσία πολλών ετών.

  Η Μπεναζίρ Μπούτο «θυσίασε τη ζωή της για να διατηρήσει τη δημοκρατία» υπογράμμισε.

  Τόνισε ότι «η Μπούτο είναι αίσθημα και αγάπη» είπε ακόμη και επισήμανε ότι αν και πολλοί σκοτώθηκαν, ακόμη περισσότεροι θα εμφανιστούν.

  Η πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι δολοφονήθηκε από Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για την αναμέτρηση στις αρχές του 2008. Κανένας δεν κατηγορήθηκε, παρά τις έρευνες που έγιναν και από τον ΟΗΕ.

  Ο παππούς του και πατέρας της Μπεναζίρ, Ζουλφικάρ Αλί Μπούτο, είχε εκτελεστεί με απαγχονισμό το 1979 από τον τότε δικτάτορα Ζία ουλ Χακ.

  Η εμφάνιση του Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι –και μάλιστα στο πλευρό του πατέρα του και προέδρου της χώρας Ασίφ αλί Ζαρντάρι– όπως φαίνεται αποσκοπεί στο να ανοίξει τον δρόμο για την ανάληψη αξιώματος στο προσεχές μέλλον.

  Όπως επισημαίνει το BBC, o 24χρονος απόφοιτος της Οξφόρδης δεν μπορεί λόγω ηλικίας να διεκδικήσει αξίωμα πριν γίνει 25 ετών και άρα δεν θα προλάβει τις εκλογές που θα γίνουν μέσα το 2013.

  Προσθέτει ότι για την ώρα ο πατέρας του θα παραμείνει de facto αρχηγός του κόμματος και βασικός διαμορφωτής της στρατηγικής του η οποία κατά τον Μπιλαουάλ θα παραμείνει επικεντρωμένη στο τρίπτυχο «φαγητό, ρούχα και σπίτια» για τους Πακιστανούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.