ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Πέθανε ο στρατηγός που ηγήθηκε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου

ΗΠΑ: Πέθανε ο στρατηγός που ηγήθηκε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου

Ο Aμερικανός στρατηγός Νόρμαν Σβάρτσκοφ, ο οποίος ηγήθηκε της διεθνούς συμμαχίας στο πρώτο Πόλεμο του Περσικού Κόλπου κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεϊν το 1991, πέθανε σε ηλικία 78 ετών στην Τάμπα της Φλόριντα ανέφερε επίσημη πηγή.

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος ήταν στο τιμόνι των Ηνωμένων Πολιτειών, εκείνη την περίοδο και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, σε ανακοίνωσή του τιμώντας τη μνήμη του Σβάρτσκοφ τον χαρακτήρισε «ως έναν από τους μεγαλύτερους στρατιωτικούς ηγέτες της γενιάς του».

Ο Χέρμπερτ Νόρμαν Σβάρτσκοφ είχε γεννηθεί στις 22 Αυγούστου του 1934, και ήταν απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας Ουέστποιντ.

Συμμετείχε στον πόλεμο του Βιετνάμ σε δύο διαφορετικές αποστολές το 1965 και το 1970. Ο τετράστερος στρατηγός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Αύγουστο του 1991, λίγους μήνες μετά το τέλος του πολέμου του Κόλπου, όπου ηγήθηκε των συμμαχικών δυνάμεων στην επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου», υπό τις στρατιωτικές εντολές του Κόλιν Πάουελ, μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους του νεώτερου.

Υπήρξε επίσης στρατιωτικός σύμβουλος του προέδρου Τζορτζ Μπους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#artFoot {width:100%; margin:30px 0 30px 0;}
#artFoot td.l {vertical-align:middle}
#artFoot td.r {text-align:right;vertical-align:middle;}
#artFoot td.r a {color:blue; font-weight:bold; }
#artFoot td.r a:hover {text-decoration:none}
#artFoot td.r img {border:0px;vertical-align:middle}
#artFoot td.r table {width:100%; border-collapse:collapse; margin:0px; padding:0px }
#artFoot td.r table td {vertical-align:middle;height:72px; text-align:right; color:black; font-size:14px;}
#artFoot td.r table td span {font-size:12px; color:black}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.