ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κασόγκι: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος καλεί τη Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις!

Κασόγκι: Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος καλεί τη Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις!

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τη Σαουδική Αραβία να δώσει απαντήσεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο υπ’ αριθμόν 2 ισχυρός άνδρας, μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ζητήσει απαντήσεις από το Ριάντ για τις συνθήκες θανάτου του Κασόγκι.

Μάλιστα, ο υπαρχηγός του Λευκού Οίκου επικαλείται δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι ο θάνατος του δημοσιογράφου μέσα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη ήταν προμελετημένος.

«Ολόκληρος ο κόσμος, σάς παρακολουθεί. Οι Αμερικανοί θέλουν απαντήσεις και θα απαιτήσουμε να δοθούν γρήγορα αυτές οι απαντήσεις», προειδοποίησε ο Πενς μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργάνωσε η εφημερίδα Washington Post, όπου αρθρογραφούσε ο Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Πενς χαρακτήρισε την εξαφάνιση και τον θάνατο του Κασόγκι «επίθεση στον ελεύθερο και ανεξάρτητο Τύπο». «Η κυβέρνησή μας είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας για να διαλευκάνουμε την υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ βρίσκεται στην Τουρκία και εξετάζει τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρωθεί. «Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα. Θα ζητήσουμε να θεωρηθούν υπεύθυνοι όσο ευθύνονται για αυτό», τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιες πληροφορίες που να συνδέουν τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας με την εξαφάνιση του Κασόγκι ο Πενς είπε ότι «δεν θέλει να μιλήσει» για ενδεχόμενα στοιχεία που έχει δει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όταν επιστρέψει η διευθύντρια της CIA θα ενημερώσει τον πρόεδρο, εμένα και όλη την ομάδα μας για το τι (πληροφορίες) έχουν συγκεντρώσει οι Τούρκοι. Θέλω να διαβεβαιώσω τον αμερικανικό λαό ότι θα το διαλευκάνουμε. Αυτός ο βάρβαρος φόνος ενός δημοσιογράφου, ενός αθώου ανθρώπου, ενός αντιφρονούντα, δεν θα μείνει αναπάντητος από την Αμερική και, ελπίζω, από τη διεθνή κοινότητα», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.