ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιτεύχθηκε συμφωνία των Κούρδων και των Ιρακινών στο θέμα των αμφιλεγόμενων περιοχών

Επιτεύχθηκε συμφωνία των Κούρδων και των Ιρακινών στο θέμα των αμφιλεγόμενων περιοχών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι συνομιλίες που συνεχίζονταν μεταξύ της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης και της Βαγδάτης όσον αφορά τον στρατιωτικό έλεγχο των αμφιλεγόμενων περιοχών κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής.

Η κουρδική αποστολή υπό την προεδρεία του υπουργού Εσωτερικών της Περιφερειακής Κουρδικής Διοίκησης Κερίμ Σιντζαρί, και του υπουργού αρμόδιου για τους Πεσμεργκά Σεΐχη Τζαφέρ Σεϊχ Μουσταφά χτες το βράδυ συναντήθηκαν με τη  επιτροπή που σχηματίστηκε στη Βαγδάτη.

Στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν επιτεύχθηκε συμφωνία επί της αρχής όσον αφορά το στρατιωτικό έλεγχο των αμφιλεγόμενων περιοχών που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας. Ενώ η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μετά από τρεις ημέρες στην Αρμπίλ. Ο εκπρόσωπος των Πεσμεργκά Τζαμπάρ Γιαβέρ επισήμανε ότι οι συνομιλίες πέρασαν σε θετική ατμόσφαιρα και οι πλευρές κατέληξαν προφορικά σε συμφωνία επί των αρχών.

Ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράκ Σαντούν Ντουλεϊμί από την πλευρά του επισήμανε ότι θα συναντηθούν στην Αρμπίλ μετά από την εξέταση των θεματικών σχεδίων που ετοιμάστηκαν από τις πλευρές. Ο Ντουλεϊμι επισήμανε ακόμη ότι οι συνεδριάσεις στη Βαγδάτη πέρασαν σε θετική ατμόσφαιρα και ότι τα προβλήματα λύθηκα μέσω διαλόγου.      

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                        

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.