Τραμπ κατά Μακρόν: «Πολύ προσβλητική η πρόταση για τον ευρωπαϊκό στρατό»

Τραμπ κατά Μακρόν: «Πολύ προσβλητική η πρόταση για τον ευρωπαϊκό στρατό»

Η επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Γαλλία για τις εορταστικές εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε ένα ακόμη αντικείμενο. Τη συζήτηση του Αμερικανού προέδρου με Ευρωπαίους ηγέτες και ειδικότερα με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σώματος στρατού, που θα «ελαφρύνει» τα βάρη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Η συζήτηση, όμως, μεταξύ του Αμερικανού και του Γάλλου προέδρου, δεν ξεκίνησε όπως ήλπιζαν οι διπλωμάτες των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ένα μήνυμα οργής στο Twitter, χαρακτήρισε «πολύ προσβλητική» την πρόταση του Μακρόν για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, καθώς, όπως αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο Γάλλος ομόλογός του ενέταξε τις ΗΠΑ στις δυνάμεις που απειλούν την Ευρώπη, μαζί με την Κίνα και τη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Μακρόν, μόλις πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Ρωσία. Πολύ προσβλητικό, αλλά ίσως η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το μερίδιο που της αντιστοιχεί στο ΝΑΤΟ, το οποίο οι ΗΠΑ επιδοτούν σε μεγάλο βαθμό», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1061003186125856769

Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν πραγματικό στρατό για να περιορίσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αμυντικό τομέα. “Πρέπει να προστατευτούμε απέναντι στην Κίνα, τη Ρωσία, ακόμη και τις ΗΠΑ”, φέρεται να είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έφτασαν απόψε στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γαλλία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του – η πρώτη ήταν στις 14 Ιουλίου 2017 και αναφέρεται συχνά, με μεγάλο ενθουσιασμό, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.