ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ιταλία: Τρίτος ο Σ. Μπερλουσκόνι στην προτίμηση των ψηφοφόρων

Ιταλία: Τρίτος ο Σ. Μπερλουσκόνι στην προτίμηση των ψηφοφόρων

  Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι είναι ο δημοφιλέστερος υποψήφιος για να ηγηθεί της επόμενης κυβέρνησης ενώ ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι βρίσκεται στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην τρίτη, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

  Η δημοσκόπηση που διενήργησε το ερευνητικό ινστιτούτο CISE για λογαριασμό της εφημερίδας Il Sole 24 Ore εμφανίζει τον Μπερσάνι να συγκεντρώνει το 36,2% της πρόθεσης ψήφου, τον Μόντι το 23,3% και τον Μπερλουσκόνι το 21,8%.

  Εκείνος που θα αναδειχτεί νικητής από τις εκλογές στις 24 και 25 Φεβρουαρίου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την βαθιά ύφεση και την αυξανόμενη ανεργία στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης καθώς και να διατηρήσει υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες.

  Ο Μόντι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ηγηθεί ενός κεντρώου συνασπισμού απέναντι στο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) του Μπερσάνι και το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι.

  Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.309 ιταλών το διάστημα μεταξύ 22 και 28 Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.