ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Οι Ρεπουμπλικανοί οδηγούν τις ΗΠΑ στη χρεοκοπία»

«Οι Ρεπουμπλικανοί οδηγούν τις ΗΠΑ στη χρεοκοπία»

  Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να λήξει το πολιτικό τελεσίγραφο που έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα στους ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία για να καταλήξουν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να αποφύγουν τον “δημοσιονομικό γκρεμό”, και να μην φλερτάρουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες με την επί της ουσίας στάση πληρωμών, όπως έχει παραδεχτεί με γράμμα του προς το Κογκρέσο ο Τίμοθι Γκάιτνερ.

  Το θρίλερ δείχνει να μην έχει τέλος, αν και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι και αποτελούν το βασικό πρόβλημα της διαπραγμάτευσης, θα υποχρεωθούν στο τέλος να υποχωρήσουν, για να μην φορτωθούν σχεδόν ολοκληρωτικά το πολιτικό κόστος των δραματικών και δυσάρεστων εξελίξεων.

  Μέχρι να συμβεί αυτό ωστόσο, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν φείδεται διάθεσης να τους ενοχοποιήσει πολιτικά, όπως έδειξε με τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εκπομπή “Meet the Press”, του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

  “Μέχρι τώρα, το Κογκρέσο δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει. Και το πρόβλημα δεν είναι οι Δημοκρατικοί. Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών αδυνατούν να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να δεχτούν τον συμβιβασμό που τους προσφέρεται, και να συναινέσουν στην αύξηση των φόρων για τους περισσότερο πλούσιους συμπατριώτες μας. Είναι κάτι που θέλει η πλειοψηφία της αμερικανικής κοινωνίας, και που είναι απολύτως δίκαιο”, σχολίασε με νόημα ο Μπαράκ Ομπάμα.

  Η πολιτικά… στενόμυαλη στάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος βέβαια, έχει ως αφετηρία το ακραίο και επικίνδυνο Tea Party, που τον Αύγουστο του 2011 είχε επίσης φτάσει πολύ κοντά στο να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε χρεοκοπία, όταν είχε μπλοκάρει την επέκταση του ορίου δανεισμού της αμερικανικής οικονομίας.

  Τότε, ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα εκείνος που είχε υποχωρήσει. Σήμερα, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ο Πρόεδρος δεν έχει μπροστά του την προοπτική διεκδίκησης άλλης θητείας στον Λευκό Οίκο, και επομένως είναι… αχαλίνωτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.