Έρευνα ζήτησε ο Δ.Χριστόφιας για το επεισόδιο με την πρέσβη της Αιγύπτου

Έρευνα ζήτησε ο Δ.Χριστόφιας για το επεισόδιο με την πρέσβη της Αιγύπτου

  Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ζήτησε ενδελεχή έρευνα για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με την πρέσβη της Αιγύπτου.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε λύπη για τη «δυσάρεστη τροπή» που έλαβε το συμβάν.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η πρέσβης της Αιγύπτου Menha Mahrous Bakhoum ενεπλάκη χθες σε επεισόδιο με τους αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ασφαλείας των αναχωρούντων επιβατών.

  Η πρέσβης είχε μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετίσει μέλη της οικογένειάς της που αναχωρούσαν από την Κύπρο και προέκυψε θέμα όσον αφορά τον βαθμό ελέγχου που είχε κληθεί να υποστεί από τους επί καθήκοντι λειτουργούς ασφαλείας.

  «Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 που διέπουν τις διπλωματικές σχέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

  Προστίθεται ότι «με βάση απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία βασίζεται σε σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να εφαρμόζει, μόνο μικρός και συγκεκριμένος αριθμός κρατικών επισήμων και άλλων προσωπικοτήτων, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών, δεν υπόκεινται σε έλεγχο Ασφαλείας στα Κυπριακά Αεροδρόμια».

  Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή δήλωσε ότι οι πρόνοιες της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις είναι ξεκάθαρες και προβλέπουν πλήρη διπλωματική ασυλία των διπλωματικών αντιπροσώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.