ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Άλλη μια προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα από τον Λαxντάρ Μπραχίμι

Άλλη μια προειδοποίηση προς τη διεθνή κοινότητα από τον Λαxντάρ Μπραχίμι

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία. Ενώ οι δυνάμεις του Άσαντ βομβαρδίζουν από αέρα τις περιοχές που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί, συνεχίζονται και οι επιθέσεις των αντιπολιτευόμενων αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

 Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ελέγχουν μια κωμόπολη κοντά στη πόλη Χομς.

 Στην  κωμόπολη Deyr Baalbek που κατέλαβαν οι δυνάμεις του Άσαντ υπάρχουν βομβαρδισμένα κτίρια και τα πτώματα των Σύριων που έχασαν τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

 Σύμφωνα με δηλώσεις των αντικαθεστωτικών, οι δυνάμεις του Άσαντ σκότωσαν πάνω από 200 αμάχους στις σφοδρές συγκρούσεις στην πόλη Χομς. Στη Συρία που χάνουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα καθημερινά, ανακαλύπτονται συχνά και μαζικοί τάφοι.

 Στις συγκρούσεις που συνεχίζονται, μέχρι στιγμής έχασαν τη ζωή τους πάνω από 47 χιλιάδες άνθρωποι.

 Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λαxντάρ Μπραχίμι, προειδοποίησε για άλλη μια φορά τη διεθνή κοινότητα αφού επεσήμανε πως χειροτερεύει συνεχώς η κατάσταση στη Συρία.

 « Η κατάσταση στη Συρία είναι άσχημη, πολύ άσχημη. Και χειροτερεύει συνεχώς. Πρέπει να βρεθεί μια πολιτική λύση για να αποκτήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους οι Σύριοι, η κατάσταση όμως γίνεται ολοένα και πιο ανεξέλεγκτη» σημείωσε ο Μπραχίμι.

 Σύμφωνα με τον έμπειρο διπλωμάτη, που διοργάνωσε σύσκεψη τύπου στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, υπάρχουν ακόμα περιθώρια για πολιτική λύση στη Συρία, αλλά το ζήτημα γίνεται ολοένα και πιο πολύπλοκο.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr            

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.