ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Β. Πούτιν: «Τι είπα στον Ν. Τραμπ στο δείπνο της G20»

Β. Πούτιν: «Τι είπα στον Ν. Τραμπ στο δείπνο της G20»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντμίρ Πούτιν αποκάλυψε το περιεχόμενο της σύντομης, ανεπίσημης συνομιλίας που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του δείπνου των ηγετών της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Με λίγα λόγια, απάντησα στα ερωτήματά του για το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου. «Έχει τη δική του άποψη, εγώ έχω τη δική μου. Ο καθένας επέμεινε στη δική του γνώμη αλλά σε κάθε περίπτωση, τον ενημέρωσα για την δική μας οπτική σχετικά με το περιστατικό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς επιβεβαίωσε ότι Πούτιν και Τραμπ μίλησαν κατά τη διάρκεια του δείπνου, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκτός από τον Τραμπ, ο Πούτιν συνομίλησε για το περιστατικό στο Κερτς με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ που έφτασε καθυστερημένη στη σύνοδο λόγω προβλήματος στην αεροπορική της πτήση.

«Ο πρόεδρος εξήγησε αναλυτικά το περιστατικό που συνέβη στα σύνορα της Μαύρης Θάλασσας, περιγράφοντάς το ξεκάθαρα. Σχεδίασε ακόμη και χάρτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμιτρι Πεσκόφ, μιλώντας για τη χθεσινή συζήτηση του Ρώσου προέδρου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο Τραμπ ακύρωσε την πολυαναμενόμενη συνάντησή του με τον Πούτιν την τελευταία στιγμή, λέγοντας ότι η απόφασή του αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι η Ρωσία δεν επέστρεψε στην Ουκρανία τα πολεμικά της πλοία και το πλήρωμα που κρατούνται μετά το περιστατικό στο Κερτς.

Ο Πούτιν εξέφρασε τη δυσφορία του για την απόφαση του Τραμπ.

«Είναι λυπηρό πως δεν θα έχουμε μια ολοκληρωμένη συνάντηση, η οποία πιστεύω ότι έχει ήδη καθυστερήσει. Θα μιλούσαμε για θέματα στρατηγικής σταθερότητας, με αιχμή και την ανακοίνωση του προέδρου ότι σχεδιάζει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF», σχολίασε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Τραμπ «όταν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη» και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να ακύρωσε τη συμφωνία τους στη Σύνοδο των G20 επειδή ανησυχεί ότι θα αντιμετωπίσει νέες επιθέσεις από την αντιπολίτευση των Δημοκρατικών και τους ισχυρισμούς για διασυνδέσεις με τη Ρωσία.

«Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος Τραμπ φοβάται τίποτε. Είναι ένας έμπειρος άνθρωπος, ένας ενήλικας, συνεπώς κάτι τέτοιο σίγουρα δεν αληθεύει», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο των G20, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα ενώπιον του Κογκρέσου σχετικά με τις υποψίες για επιχειρηματικές διασυνδέσεις με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, τροφοδοτώντας με αυτό τον τρόπο νέους ισχυρισμούς και κατηγορίες σε βάρος του Τραμπ περί «συνεννόησης» με τη Ρωσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.