Τ.Μέι: «Θα διεξαχθεί κανονικά η ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη»

Τ.Μέι: «Θα διεξαχθεί κανονικά η ψηφοφορία για το Brexit την Τρίτη»

Ο Βρετανός υφυπουργός για το Brexit Κουάζι Κουάρτενγκ δήλωσε σήμερα πως η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει κανονικά την Τρίτη, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο η Μέι αναμένεται να αναβάλει την ψηφοφορία και να πάει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα επιδιώκοντας να πετύχει καλύτερους όρους για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

«Εξ όσων αντιλαμβάνομαι θα έχουμε μια ψηφοφορία την Τρίτη και υπολογίζουμε να κερδίσουμε τη ψηφοφορία αυτή» δήλωσε ο Κουάρτεγκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. «Έχουμε μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε», είπε.

Με το μέλλον της να δείχνει αβέβαιο, η Μέι επιμένει ότι η συμφωνία που έφερε στη Βουλή είναι η μόνη επιλογή που υπάρχει και πως οι εναλλακτικές είναι καμία συμφωνία ή καθόλου Brexit.

Η πίεση προς την πρωθυπουργό αυξήθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο έπειτα από την απειλή του βουλευτή των Συντηρητικών Γουίλ Κουίνς ότι θα παραιτηθεί από τον κυβερνητικό του ρόλο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συμφωνία. Οι Sunday Times αναφέρουν ότι αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας υπουργός δήλωσε στην εφημερίδα ότι θα παραιτηθεί αν η ψηφοφορία προχωρήσει όπως είναι προγραμματισμένο. Το δημοσίευμα προσθέτει ότι τουλάχιστον δύο υπουργοί που τάσσονται υπέρ του Brexit, ενώ δύο ακόμη στελέχη του κυβερνώντος κόμματος είναι στα πρόθυρα παραίτησης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.