Στα «δύο» έσπασε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βελγίου- Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές

Στα «δύο» έσπασε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βελγίου- Αποχώρησαν οι Φλαμανδοί εθνικιστές

Στα «δυο» έσπασε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βελγίου, καθώς οι Φλαμανδοί εθνικιστές του N-VA αποχώρησαν από το σχήμα, με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ηγείται, πλέον, μιας κυβέρνησης μειοψηφίας και τις τελευταίες ώρες δίνει κατευθύνσεις για ανασχηματισμό.

Ο Μισέλ συναντήθηκε νωρίτερα την Κυριακή με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο ζητώντας την έγκρισή του για να επαναδιοργανώσει την κυβέρνηση, δίχως τη συμμετοχή του εθνικιστικό κόμματος των Φλαμανδών.

Κατά πληροφορίες, οι πρώτες αλλαγές έρχονται στο υπουργείο Εσωτερικών και στο υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ αλλαγή σκυτάλης εκτιμάται ότι θα γίνει και στο υπουργείο Υγείας.

Ο Σαρλ Μισέλ μεταβαίνει στη διάσκεψη του ΟΗΕ στο Μαρακές και θα συζητήσει όπως είπε την κυβερνητική κρίση, όταν επιστρέψει.

Αξίζει να τονιστεί ότι το Σύμφωνο Μετανάστευσης εγκρίθηκε από τους βουλευτές με 107 ψήφους υπέρ και μόλις 36 κατά. Καταψήφισαν μόνο το N-VA των Φλαμανδών Εθνικιστών και το ξενοφοβικό Vlaams Belang.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκλογές στο Βέλγιο έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.