Τ. Μέιτζορ: Ζητάει να καθυστερήσει το Brexit

Τ. Μέιτζορ: Ζητάει να καθυστερήσει το Brexit

Την ανάκληση του άρθρου 50, που προβλέπει τα της αποχώρησης ενός κράτους-μέλους της ΕΕ ώστε να καθυστερήσει το Brexit ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρενέβη στα τεκταινόμενα σε μία περίοδο που η χώρα του είναι ένα βήμα πριν το χάος, καθώς η Βουλή ενδέχεται να καταψηφίσει τη συμφωνία της Μέι με τις Βρυξέλλες, πυροδοτώντας μια σειρά άγνωστων εξελίξεων.

«Ανεξάρτητα με το εάν είστε υπέρ ή κατά του Brexit, κανένας δεν μπορεί να καλωσορίσει το χάος. Χρειάζεται να ανακαλέσουμε το άρθρο 50 με άμεση ισχύ… Χρειαζόμαστε χρόνο», τόνισε ο Μέιτζορ.

Η τοποθέτησή του έρχεται την επομένη της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι η Βρετανία μπορεί μονομερώς να ανακαλέσει το Brexit, χωρίς τη γνώμη των κρατών-μελών, κι ενώ η Μέι διεξάγει (άκαρπες) συναντήσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, προσπαθώντας να πείσει για την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, που είχε ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το ρολόι, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ευημερία του βρετανικού λαού και να ηρεμήσουν οι χρηματαγορές.

«Είναι σαφές ότι τώρα χρειαζόμαστε το πολυτιμότερο αγαθό: χρόνο. Χρόνο για σοβαρή και εις βάθος εξέταση του θέματος τόσο από το κοινοβούλιο όσο και από τον λαό. Θα υπάρχει ένας τρόπος για να βγούμε από το παρόν τέλμα, πάντα υπάρχει», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει πλέον οι Βρετανοί να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα κι όχι τη φαντασία.

Πυκνώνουν οι φωνές που ζητούν δεύτερο δημοψήφισμα

Ο Μέιτζορ, διάδοχος της Θάτσερ, που κυβέρνησε τη Βρετανία από το 1990 έως το 1997 ζητά τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς θεωρεί ότι το Brexit θα περιορίσει την επιρροή της Βρετανίας παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κερδίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του πρόταση μομφής από τους ευρωσκεπτικιστές του κόμματός του, με αφορμή τους χειρισμούς του στη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όμως κατάφερε και κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.