«Κίτρινα Γιλέκα» κατά Μπριζίτ Μακρόν: «Μια Μαρία Αντουανέτα που ζει μέσα στη φούσκα της»

«Κίτρινα Γιλέκα» κατά Μπριζίτ Μακρόν: «Μια Μαρία Αντουανέτα που ζει μέσα στη φούσκα της»

Αν και ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες στο στόχαστρο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, που προσπάθησε να κατευνάσει με εξαγγελίες για αύξηση στον κατώτατο μισθό, η σύζυγός του, Μπριζίτ, δεν ξέφυγε από τη δριμεία κριτική του ακηδεμόνευτου πολιτικά κινήματος, που έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Γαλλίας στις 17 Νοεμβρίου.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση», σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος, αλλά και η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για τα μεγάλα ποσά που ξοδεύει στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Για τα Κίτρινα Γιλέκα υπάρχει γενικά ένας ενστερνισμός του επαναστατικού λεξιλογίου. Η Μπριζίτ Μακρόν είναι η Μαρία Αντουανέτα που ζει μέσα στη δική της “φούσκα” αν και θέλουμε τη γκιλοτίνα για τον Εμανουέλ Μακρόν» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Αρνό Μερσιέ, καθηγητής Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς της Σορβόννης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η οικοδέσποινα του Ελιζέ βρίσκεται στο στόχαστρο των Κίτρινων Γιλέκων, επειδή από την αρχή της προεδρίας Μακρόν μέσα από τις σελίδες του Τύπου και ειδικότερα, του περιοδικού Paris Match, έδωσε την εντύπωση πως είναι μια «πλούσια κυρία», που ενσαρκώνει τη γαλλική φινέτσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και η 65χρονη Μπριζίτ Μακρόν έχει γίνει γνωστό πως είναι υπέρ του διαλόγου και συχνά δεν διστάζει να μιλήσει στον σύζυγό της, όταν θεωρεί πως εκείνος κάνει λάθος, η πρόσφατη αποκάλυψη ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα ξοδέψει περισσότερα από 300.000 ευρώ για να αλλάξει μοκέτα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, έγινε αφορμή για να δεχθεί δριμεία κριτική το προεδρικό ζεύγος, σε μια περίοδο που το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έχει εξαπλωθεί σε όλη την χώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.