Τέλος η Τερέζα Μέι και το «ψευτο-Brexit» μέχρι αύριο! – Την ανατρέπουν οι βουλευτές της – Πάμε για «σκληρό» Brexit!

Τέλος η Τερέζα Μέι και το «ψευτο-Brexit» μέχρι αύριο! – Την ανατρέπουν οι βουλευτές της – Πάμε για «σκληρό» Brexit!

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται σήμερα η Τερέζα Μέι, αφού οι βουλευτές του κόμματός της και ειδικά οι Βορειοϊρλανδοί του προτεσταντικού κόμματος (για την Βόρειο Ιρλανδία δεν θα ισχύσουν οι προβλέψεις αποχώρησης όπως συμβαίνει για την υπόλοιπη Βρετανία βάσει της συμφωνίας, αλλά αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή κρατική οντότητα πράγμα που απορρίπτουν οι συντηρητικοί), ετοιμάζονται να την ανατρέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ηδη συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού από το κόμμα της.

Ομως, πολύ δύσκολα θα χάσει η Τ.Μέι. Σίγουρα θα βγει πολιτικά “τραυματισμένη”, όμως αυτό θα την κάνει σοφότερη και θα ακολουθήσει πολύ σκληρή γραμμή απέναντι στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι ζήτησε να συναντηθεί με την Μέι αύριο μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε μέσω Τwitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος ενδέχεται να ψηφίσουν για την πρόταση μομφής σε βάρος της Τερέζα Μέι από το κόμμα της, το συντομότερο μέχρι αύριο το βράδυ, δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Άντριου Μπρίντζεν.

Με δηλώσεις του στο Sky News είπε ότι η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Μέι θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία και αυτή μπορεί να είναι αύριο, Τετάρτη βράδυ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι οδεύουμε προς «σκληρό» Brexit, κάτι που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των συντηρητικών που δεν θέλουν να προδοθεί το δημοψήφισμα, μια εξέλιξη που στηρίζει ο Ν.Τραμπ και οι ΗΠΑ, που απορρίπτουν 100% τη συμφωνία για το «μαλακό» Brexit.

Ηδη η η «μίνι» ευρωπαϊκή περιοδεία της μέχρι σήμερα πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι για να αλλάξει τους όρους της του ψευτο-Brexit, όπως εξελίχθηκε, κατέληξε σε φιάσκο.

Λίγες ώρες μετά την επίσημη παραδοχή της ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου για την αδυναμία της να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, η Μέι μετέβη στην Ολλανδία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Μάρκ Ρούτε, έναν εκ των στενότερων συμμάχων του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της ΕΕ.

Στη συνέχει μετέβη στο Βερολίνο όπου συναντήθηκε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε μια ταπεινωτική για την Βρετανία συνάντηση, όπου η Γερμανίδα της απάντησε «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από όσα συμφωνήσαμε».

Μόνο που αυτά που συμφώνησε η Μέι, απλά δεν τα δέχεται ο βρετανικός λαός γι αυτό και αύριο ή το πολύ μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανατραπεί και όλα δείχνουν ότι στις 29 Μαρτίου η Βρετανία θα δραπετεύσει από την ΕΕ από το «παράθυρο» και δεν θα «αποφυλακιστεί» με την έγκριση των Βρυξελλών.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας κυρία Ουλρίκε Ντέμερ, η συμφωνία «δημιούργησε τη βάση για μια συντεταγμένη αποχώρηση και για την ανάπτυξη μελλοντικών σχέσεων».

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ελπίζει να επιστρέψει στο Λονδίνο από τις Βρυξέλλες με μερικές «καλλωπιστικές» επισημάνσεις στη μη δεσμευτική νομικά 26σελιδη πολιτική δήλωση για την πορεία των μελλοντικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές και όχι στην κυρίως και δεσμευτική συμφωνία αποχώρησης, με σκοπό να κερδίσει λίγο περισσότερο χρόνο στο Ουέστμινστερ.

Θα ανατραπεί, εκτός δραματικού απροόπτου, αφού της χρεώνουν ότι πρόδωσε το πνεύμα τoy Brexit και η Βρετανία θα βγει από την ΕΕ ή με μία πολύ καλύτερη συμφωνία για την ίδια ή με καμία συμφωνία. Αλλωστε όπως είπε ο πρόεδρος Ν.Τραμπ στην Τ.Μέι: «Ο σωστός τρόπος για να βγεις από την ΕΕ είναι να τους κάνεις μήνυση για όσα κόστισε στην Βρετανία η παραμονή της στην ΕΕ. Αν θέλεις να σου δώσω του τηλέφωνο κάποιων καλών δικηγόρων»!

Σε ότι αφορά τα όσα ακούγονται περί «αναστροφής του Brexit» ή για την περίφημη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι «Εχει την δυνατότητα η Βρετανία να πάρει πίσω την αίτηση αποχώρησης από την ΕΕ» όλα αυτά μόνο στην Ελλάδα και σε ορισμένους κύκλου των Βρυξελλών ακούγονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βρετανία θα βγει σε τρεις μήνες από την ΕΕ και μάλλον θα βγει με «πάταγο»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.