ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δύσκολη μέρα για την Τ.Μέι- Στις 8 η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Δύσκολη μέρα για την Τ.Μέι- Στις 8 η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Μία σειρά από «αναμετρήσεις» καλείται να φέρει σε πέρας σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας ψηφοφορίας στην πρόταση μομφής εναντίον της.

Στις 12.00 (ώρα Βρετανίας), θα αντιμετωπίσει τον ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, στο πλαίσιο της καθιερωμένης Ώρας Ερωτήσεων της Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο. Στις 14.00 θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου και στις 17.00 θα μιλήσει ενώπιον της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών. Οι κάλπες για την ψηφοφορία θα ανοίξουν στις 18.00 (20 ώρα Ελλάδος) και θα κλείσουν στις 20.00, ενώ το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί αμέσως μετά.

Σε περίπτωση που η ψηφοφορία είναι σε βάρος της, μία διαδικασία αναμέτρησης για τον επόμενο ηγέτη θα μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και έξι εβδομάδες, και το πιο πιθανό θα είναι να χρειαστεί παράταση του Άρθρου 50, εάν δεν υπάρξουν άλλα γεγονότα.

Στον βρετανικό Tύπο σήμερα κυκλοφορούν οι πιο πιθανοί διεκδικητές για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία, συμπεριλαμβανομένων του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, του υπουργού Εσωτερικών Σατζίντ Ζαβίντ, του υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και της υφυπουργού Διεθνούς Ανάπτυξης Πένυ Μορντόντ.

Ο νέος πρωθυπουργός θα χρειαστεί τη διεξαγωγή εκλογών, εάν δεν καταφέρει να βρει συμμαχία στο σημερινό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, σε ό,τι αφορά το Brexit, οι επιλογές είναι η τροποποίηση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι, μία συμφωνία, εκκίνηση από την αρχή (που θα απαιτήσει την παράταση του Άρθρου 50), παραμονή στην ΕΕ (με δεύτερο δημοψήφισμα ή ευρεία πλειοψηφία με εκλογές), και μη συμφωνία.

Τουλάχιστον 75 βουλευτές των Συντηρητικών δηλώνουν ότι θα υποστηρίξουν την Μέι

Τουλάχιστον 75 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενόψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής εναντίον της ηγεσίας της, βάσει των δημόσιων δηλώσεων που έχουν κάνει σε μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Μέι χρειάζεται να εξασφαλίσει μια απλή πλειοψηφία -158 βουλευτών από τους 315- για να παραμείνει στην ηγεσία.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας Λίαμ Φοξ και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Ντέιβιντ Λίντινγκτον δήλωσαν σήμερα ότι θα υποστηρίξουν την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα.

“Θα υποστηρίξω την πρωθυπουργό @theresa_may απόψε”, αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Φοξ, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Brexit. “Είναι εντελώς ακατάλληλη ώρα για μια αμφισβήτηση. Η χώρα περιμένει από μας να προσφέρουμε σταθερότητα κι όχι επιζήμια διαίρεση”, προσθέτει.

Ο Λίνινγκτον σημείωσε επίσης ότι η πρωθυπουργός έχει την αμέριστη υποστήριξή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό γραφείο της Μέι ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός ματαίωσε σύνοδο του υπουργικού της συμβουλίου που προβλεπόταν να γίνει αργότερα σήμερα μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για την διεξαγωγή ψηφοφορίας κατά της ηγεσίας της από τους βουλευτές του Συντηρητικού της Κόμματος.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.