ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προειδοποιητική ή χαριστική βολή για Τ.Μέι η εσωκομματική πρόταση μομφής: Ή «σκληρό» BREXIT ή θα τη ρίξουν στη Βουλή

Προειδοποιητική ή χαριστική βολή για Τ.Μέι η  εσωκομματική  πρόταση μομφής: Ή «σκληρό» BREXIT ή θα τη ρίξουν στη Βουλή

(Ανανέωση 20:10) Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές.

Η Μέι τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, καθιστώντας σαφές ότι προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της και να ολοκληρώσει το έργο που ανέλαβε, εάν βέβαια μπορέσει να αντέξει τις εσωκομματικές αντιδράσεις για την πορεία που ακολουθεί στο BREXIT.


Τελευταία προειδοποίηση στην Τερέζα Μέι να προχωρήσει σε BREXIT βάσει των όσων επιθυμεί ο βρετανικός λαός όπως αποτυπώθηκε η βούληση του στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου του 2016, αποτελεί η σημερινή εσωκομματική πρόταση μομφής στη Βρετανή πρωθυπουργό.

Η πρόταση μομφής είναι μεν προειδοποιητική, καθώς οι πιθανότητες αυτή να αποσπάσει την πλειοψηφία είναι περιορισμένες, αλλά αυτό ισχύει μόνο για την εσωκομματική διαδικασία.

Σε περίπτωση που η Μέι δεν καταφέρει να πείσει το εσωκομματικό της ακροατήριο για τη δέσμευσή της για να προχωρήσει στο BREXIT τότε τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην για την Βρετανή πρωθυπουργό.

Ήδη στην βρετανική βουλή η Τ.Μεί βασίζεται σε μια ασθενική πλειοψηφία την οποία, της την παρέχουν οι «σκληροί» υπέρ του ΒRΕΧΙΤ βουλευτές του βορειο-ιρλανδικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) οι οποίοι εάν αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους απλά πέφτει η κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι το DUP ζητά να μην ισχύσουν άλλοι κανόνες μετά το BREXIT για τη βόρεια Ιρλανδία παρά οι ίδιοι που ισχύουν για όλο το ΗΒ.

Για την μεταγενέστερη κατάσταση δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για τους υπέρμαχους του BREXIT καθώς το δημοψήφισμα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση ακόμη και αν αυτή είναι εργατικών.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η Μέι βρίσκεται μεταξύ «σφύρας και άκμονος».

Από τη μια το εσωκομματικό της μέτωπο στους Τόρις την πιέζει να προχωρήσει στην τελική πράξη της αποδέσμευσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αλλά όχι με αυτή τη συμφωνία και από την άλλη οι Βρυξέλλες που δεν επιδέχονται καμία άλλη διαπραγμάτευση.

Έτσι το μήνυμα των Ευρωπαίων είναι σαφές: θα δώσουν διαβεβαιώσεις για το πώς ερμηνεύεται η συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δεν πρόκειται όμως να δεχθούν οποιαδήποτε αλλαγή στο κείμενο της συμφωνίας.

Ένας πρώην υπουργός των Τόρις είχε νηλώσει σχετικά: «Αν η Μέι μαλακώσει στο Brexit, ο κόσμος θα γκρεμιστεί… θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως».

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως επιτροπή 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, δήλωσε ότι χθες Τρίτη συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

Στις 20:00 η ταπεινωτική για τη Μέι εσωκομματική ψηφοφορία

Στα της ψηφοφορίας ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της γνωστής ως «επιτροπή 1922» του Συντηρητικού Κόμματος, αναγγέλλοντας την ταπεινωτική για τη Μέι ψηφοφορία, είπε ότι συγκεντρώθηκε το ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας (48 βουλευτές) που απαιτείτο για την ενεργοποίηση της διαδικασίας.

«Ξεπεράστηκε το όριο του 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας που επιδιώκει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής για την ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος», διευκρίνισε ο Μπρέιντι.

Σχετική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των 18:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδος) και 20:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων και στη συνέχεια θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση το ταχύτερο δυνατό, σημείωσε.

«Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν αμέσως μετά και μια ανακοίνωση θα εκδοθεί το ταχύτερο δυνατό απόψε», δήλωσε ο Μπρέιντι.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της, γεγονός για την ώρα δύσκολο καθώς όπως αναφέρθηκε η σημερινή ψηφοφορία δεν έχει τόσο ως στόχο την ανατροπή της Μέι τώρα, όσο μια τελευταία προειδοποίηση για να προχωρήσει στο BREXIT.

Dennis Skinner: Βουλευτής του εργατικού κόμματος: «Η Τερέζα Μέι είναι φοβισμένη» (Frit)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=90&v=EczIwFL-bUw

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.