Ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται στον Μόντι

Ο Μπερλουσκόνι επιτίθεται στον Μόντι

Σήμερα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε μια συνέντευξή του σε ιταλικό ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε διατεθειμένος να μην είναι υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά να αναλάβει κάποιο από τα κύρια υπουργεία.

«Μπορώ να αναλάβω υπουργός Οικονομικών ή Εξωτερικών, μπορώ να κάνω ο,τιδήποτε ενδέχεται να βοηθήσει την χώρα μου», είπε ο μεγιστάνας του Τύπου και πολιτικός, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα» με αυτό διότι «στην ηλικία του, ούτως ή άλλως θα έπρεπε να ασχολείται με άλλα πράγματα».

Σύμφωνα με αναλυτές η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού έχει στόχο να ευνοήσει την σύναψη εκλογικής συμμαχίας με την Λέγκα, η οποία ως γνωστό δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια νέα υποψηφιότητα του Μπερλουσκόνι για την πρωθυπουργία.

Αν η συμμαχία της Λέγκας με τον κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) πάει καλά στον ιταλικό Βορρά, η κεντροαριστερά ίσως δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην γερουσία, ακόμη και σε περίπτωση συνεργασίας με τις κεντρώες δυνάμεις που υιοθέτησαν το πολιτικό πρόγραμμα του Μάριο Μόντι.

Ο Μπερλουσκόνι εξάλλου επιτέθηκε εκ νέου στον Μόντι. «Ο Μόντι βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα, όπως όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου. Μιλά με αυτό τον τρόπο διότι έχει εξασφαλισμένο μισθό και δεν γνωρίζει τις δυσκολίες των επιχειρηματιών», δήλωσε.

Ο Μπερλουσκόνι επανέλαβε ότι «τους τελευταίους δώδεκα μήνες, υπό την κυβέρνηση τεχνοκρατών, η χώρα καταστράφηκε, βυθίστηκε σε ύφεση».

Το μόνο προσόν που ο μεγιστάνας του Τύπου αναγνώρισε στον Μόντι είναι ότι «σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση, καταφέρνει να διατηρεί την αίσθηση του μέτρου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.