ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Λ.Μπερσάνι: «Δεν θα φιμώσω κανέναν»

Λ.Μπερσάνι: «Δεν θα φιμώσω κανέναν»

  «Δεν εννοώ να φιμώσω κανέναν, είμαστε ένα ελεύθερο κόμμα που καταφέρνει πάντα να επεξεργασθεί μια ενωτική θέση», δήλωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς και επικεφαλής του «Δημοκρατικού Κόμματος».

  Η δήλωση αυτή του Μπερσάνι θεωρείται έμμεση απάντηση στον Μάριο Μόντι, ο οποίος, σήμερα το πρωί, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση Rai, του είχε ζητήσει «να κόψει τα φτερά και τις εξτρεμιστικές τάσεις ακραίων στελεχών του κόμματος του και μέρους του συνδικάτου».

  Ο Μόντι θεωρεί ότι ο υπεύθυνος οικονομικής στρατηγικής του Δημοκρατικού Κόμματος, Στέφανο Φασίνα, έχει ασκήσει υπερβολική κριτική στην δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης τεχνοκρατών, ενώ δεν συμμερίζεται τις θέσεις του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, το οποίο απορρίπτει πολλές από τις νέες «ευέλικτες» μορφές εργασίας.

  «Ζητώ να τυγχάνει απόλυτου σεβασμού όλο μου το κόμμα», πρόσθεσε ο Μπερσάνι, ο οποίος έχει συνάψει συμφωνία εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα και με τους Ιταλούς Σοσιαλιστές.

  Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ως «υποψήφιος πρωθυπουργός της ιταλικής προοδευτικής παράταξης», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο 35χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι – εκπρόσωπος της ανανεωτικής πτέρυγας του PD – πρόκειται να παίξει ενεργό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.