ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μ.Μπαρνιέ: Βρισκόμαστε στο δεύτερο «ημίχρονο» της κρίσης

Μ.Μπαρνιέ: Βρισκόμαστε στο δεύτερο «ημίχρονο» της κρίσης

  Με σκληρό ματς χωρισμένο σε ημίχρονα, παρομοίωσε ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, τον αγώνα που δίνει η Ευρώπη ενάντια στην κρίση.

  Σε συνέντευξή του στο περιοδικό L’ Express, εκτίμησε ότι το πρώτο ημίχρονο το κέρδισε η Ευρώπη γιατί με τα μέτρα που πήρε έδωσε στις αγορές να κατανοήσουν ότι δεν θα εγκατέλειπε την Ελλάδα εκτός ευρώ. Θα πρέπει όμως να κερδηθεί και το δεύτερο ημίχρονο, είπε ο κ. Μπαρνιέ.

  Ερωτηθείς σχετικά με το αν η κρίση πλησιάζει στο τέλος της, άποψη που εξέφρασε πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ευρωπαίος επίτροπος απάντησε πως όντως «ξεπεράσαμε το κορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης στο τέλος της άνοιξης του 2012».

  Τα τρία πρώτα χρόνια, είπε, οι ευρωπαίοι ηγέτες βρίσκονταν συχνά σε θέση άμυνας και πήραν αποφάσεις με την πλάτη στον τοίχο. «Τώρα η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις είναι εντυπωσιακή: Ρύθμιση των αγορών, εποπτεία, οικονομικός και δημοσιονομικός συντονισμός στην ευρωζώνη, μείωση των ελλειμμάτων στις χώρες που έχουν μεγάλο χρέος και τέλος το ζήτημα της ανάπτυξης, που προτείναμε και υποστήριξε η Γαλλία.»

  «Από τις 29 Ιουνίου διαθέτουμε μια συνολική απάντηση σε μια συνολική κρίση και οι αγορές κατανόησαν ότι δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να βγει από το ευρώ [EUR=X]  , ότι η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ήταν ισχυρές», ανέφερε ο Μπαρνιέ, σημειώνοντας πως αρχίζουμε να βλέπουμε τις πρώτες αισθητές βελτιώσεις των οικονομικών δεικτών.

  «Τα ισοζύγια πληρωμών συμμαζεύονται σε αρκετές χώρες και η αξιολόγηση της Ελλάδος αναβαθμίστηκε κατά έξι βαθμίδες. Οι βαριές προσπάθειες που κατέβαλαν οι λαοί αυτών των χωρών, με τη στήριξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αποδίδουν καρπούς», τόνισε.

  Προειδοποίησε, πάντως, πως βρισκόμαστε μόνο στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. «Η κατάσταση παραμένει επισφαλής και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης είναι αδύναμες. Ένα ματς ποτέ δεν κερδίζεται πριν το τέλος του δεύτερου ημιχρόνου», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.