ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επικυρώθηκε η 2η 4ετή θητεία του Ομπάμα

Επικυρώθηκε η 2η 4ετή θητεία του Ομπάμα

Σήμερα στο Καπιτώλιο, στην κοινή συνεδρίαση βουλευτών-γερουσιαστών, οριστικοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε η ανάδειξη του κ. Μπαράκ Ομπάμα, ως προέδρου των ΗΠΑ τη νέα 4ετία, αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι των ‘Μεγάλων εκλεκτόρων’ : *Απ τις 538 συνολικά ψήφους τους, ο Μπαράκ Ομπάμα, των Δημοκρατικών, συγκέντρωσε 332 ψήφους (σχεδόν το 62% του συνόλου).

Ο Μιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικάνος, συγκέντρωσε απ την πλευρά του 206 ψήφους. ‘Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη νέα 4ετία θα είναι ο υποδειχθείς για το αξίωμα αυτό απ τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Τζο Μπάιντεν– κατά νόμον συγχρόνως πρόεδρος της Γερουσίας. -Ο αριθμός των 538 Μεγάλων εκλεκτόρων είναι συνάρτηση του ότι η βουλή των αντιπροσώπων έχει 435 μέλη, η Γερουσία άλλα 100, άλλοι τρείς εκπροσωπούν (στο Κογκρέσο) το ‘Ντίστρικτ οφ Κολούμπια’.

Η ορκωμοσία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου, στο χώρο μπροστά απ το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Κανονικά, αυτή γίνεται την 20η Ιανουαρίου.

Φέτος, όμως, στο ημερολόγιο η ημερομηνία έπεσε Κυριακή και, έτσι, η τελετή της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ μετατέθηκε για την επομένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.