Συνομιλίες Σουδάν-Ν.Σουδάν για θέματα ενέργειας και ασφάλειας

Συνομιλίες Σουδάν-Ν.Σουδάν για θέματα ενέργειας και ασφάλειας

Οι πρόεδροι του Σουδάν και του Νοτίου Σουδάν, έφτασαν στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας την Παρασκευή, για την επανέναρξη των συνομιλιών σχετικά με μακροχρόνια ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακών και θεμάτων ασφάλειας.

Αν και οι δύο πλευρές τον περασμένο Σεπτέμβριο συμφώνησαν σε δέσμη αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης, τα μέτρα δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί.

«Ο πρόεδρος μας είναι εδώ … με την ελπίδα να προχωρήσει η επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων της Δημοκρατίας του Νοτίου Σουδάν και της Δημοκρατίας του Σουδάν», δήλωσε ο Αμούν Παγκάμ Σαίντ επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Νότιο Σουδάν στην Αντίς Αμπέμπα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Νοτίου Σουδάν, Σάλβα Κιρ, αναμένεται να συζητήσει με τον ομόλογό του, του Σουδάν Ομάρ αλ – Μπασίρ, το τελικό καθεστώς της διαφιλονικούμενης περιοχής Αμπιέι.

Η σύνοδος κορυφής έχει επίσης ως στόχο τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα σύνορα, καθώς Χαρτούμ και Τζούμπα δεν ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν τις συνοριακές τους διαφορές, με τη συμφωνία ειρήνης του 2005.

Η συνάντηση, τελεί υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.