ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αίγυπτος: Ενισχύεται η παρουσία των ισλαμιστών στην κυβέρνηση

Αίγυπτος: Ενισχύεται η παρουσία των ισλαμιστών στην κυβέρνηση

  Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης της οποίας ηγείται προχώρησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ενισχύοντας την παρουσία των ισλαμιστών στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς αυτή βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης.

  Συνολικά, το Κάιρο όρισε 10 νέους υπουργούς. Τα σημαντικότερα υπουργικά χαρτοφυλάκια που άλλαξαν χέρια ήταν των Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ τρία μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» ανέλαβαν την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Μεταφορών, Τοπικής Ανάπτυξης και Εσωτερικού Εμπορίου.

  Ο σημερινός διορισμός των τριών ισλαμιστών ανεβάζει στους οκτώ τον αριθμό των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που κατέχουν υπουργικούς θώκους στην κυβέρνηση Μόρσι, με τους ισλαμιστές να ελέγχουν -μεταξύ άλλων- τα υπουργεία Εργασίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Ο ανασχηματισμός της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ιδιαίτερα η αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών, έρχεται μία ημέρα πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του Καΐρου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο την παροχή δανείου ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.