Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι ηλίθιοι πρώτης τάξεως»

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Ορισμένοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι ηλίθιοι πρώτης τάξεως»

Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι «πρώτης τάξεως ηλίθιοι», είπε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε σήμερα.

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κάνουν τους τρελούς. Βεβαίως δεν συμφωνώ με αυτό, αλλά είναι ηλίθιοι πρώτοι τάξεως», είπε ο πρώτος στην ιεραρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ επιτέθηκε σε Αμερικανούς αξιωματούχους που είχαν προβλέψει αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν πριν από το τέλος του 2018. «Πριν από λίγο καιρό, ένας Αμερικανός πολιτικός είπε, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης τρομοκρατών και αλητών, πως ήλπιζε ότι θα γιόρταζε τα Χριστούγεννα στην Τεχεράνη», είπε ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης, σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter.

«Τα Χριστούγεννα ήταν πριν από μερικές ημέρες. Έτσι κάνουν τους υπολογισμούς τους οι Αμερικανοί», πρόσθεσε. Δεν είναι γνωστό σε ποιον Αμερικανό αξιωματούχο αναφερόταν ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ωστόσο μέλη της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχουν καλέσει για μια αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και προβλέπουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις είναι ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ και επί μακρόν οπαδός μιας αλλαγής καθεστώτος στην Τεχεράνη. «Πριν από το 2019, θα γιορτάσουμε στην Τεχεράνη», είπε τον Ιούλιο του 2017 ο Μπόλτον σε μια συγκέντρωση των Μουτζαχεντίν του Λαού (MEK), της εξόριστης ιρανικής αντιπολίτευσης.

Ο Χαμενεΐ είπε ακόμη, σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα του, ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ ασκούν πίεση στο Ιράν και στον λαό του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τον Μάιο και επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι κυρώσεις ασκούν πράγματι πίεση στη χώρα και στον λαό. Οι Αμερικανοί λένε περιχαρείς πως οι κυρώσεις αυτές δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία», είπε ο Χαμενεΐ. «Ναι, δεν έχουν προηγούμενο. Και η ήττα που θα αντιμετωπίσουν οι Αμερικανοί θα είναι χωρίς προηγούμενο, Αλλάχ θέλοντος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.