ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Μαζί ως το τέλος» λένε Ν.Κάμερον και Ν.Κλεγκ

«Μαζί ως το τέλος» λένε Ν.Κάμερον και Ν.Κλεγκ

  Την αποφασιστικότητά τους να διατηρήσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στη Βρετανία έως το τέλος της πενταετούς θητείας του επαναβεβαίωσαν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Νικ Κλεγκ. Οι ηγέτες των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αντίστοιχα παραχώρησαν σε διάσκεψη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση του μισού της κυβερνητικής θητείας.

  Ο κ. Κάμερον σημείωσε ότι η συνεργασία με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες προσφέρει «ισχυρή, σταθερή και αποφασιστική ηγεσία», ενώ ο κ. Κλεγκ έκανε λόγο για «μεγάλες και τολμηρές μεταρρυθμίσεις» από το συνασπισμό που θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου.

  Η κυβέρνηση προχώρησε παράλληλα στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων της για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Στη σχετική έκθεση περιλαμβάνονται μέτρα όπως η κρατική βοήθεια στην κάλυψη των δαπανών για την παροχή φροντίδας σε παιδιά και ηλικιωμένους και οι επενδύσεις σε έργα υποδομών.

  Στην αποτίμηση των έως τώρα πεπραγμένων η κυβέρνηση τονίζει μεταξύ άλλων τις μεταρρυθμίσεις στις παροχές επιδομάτων, την έμφαση στην επίδοση και την πειθαρχία στα σχολεία, το πάγωμα του δημοτικού φόρου για ιδιοκτήτες ή/και ενοίκους κατοικιών και επιχειρήσεων, την εξαίρεση της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας από τις περικοπές στις κρατικές δαπάνες και την αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τα ατομικά εισοδήματα.

  Ο Ντέιβιντ Κάμερον επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι βασική επιδίωξη του κυβερνητικού συνασπισμού είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, με συνέχιση των πολιτικών μείωσης του ελλείμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.