ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το SPD ελπίζει σε νίκη στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας

Το SPD ελπίζει σε νίκη στις εκλογές της Κάτω Σαξονίας

  Δεκαπέντε χρόνια πριν η νίκη του Γκέρχαρντ Σρέντερ στις περιφερειακές εκλογές της Κάτω Σαξονίας έδωσε στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) την ώθηση που χρειάζονταν για να αναλάβουν την εξουσία και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, έπειτα από 16 χρόνια διακυβέρνησης υπό τον Χέλμουτ Κολ.

  Το SPD ελπίζει ότι θα συμβεί το ίδιο και στις εκλογές της 20ής Ιανουαρίου, οπότε διεξάγονται περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο, μόλις οκτώ μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

  Η Κάτω Σαξονία έχει αποδειχτεί εφαλτήριο για την άνοδο των γερμανών πολιτικών στην ομοσπονδιακή πολιτική σκηνή. Ο διάδοχος του Σρέντερ στην πρωθυπουργία του κρατιδίου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι πλέον επικεφαλής του SPD, ενώ ο αντικαταστάτης του, ο συντηρητικός Κρίστιαν Βουλφ, διετέλεσε πρόεδρος της Γερμανίας.

  Η νίκη του Στέφαν Βάιλ, δημάρχου του Ανόβερου επί του συμμάχου της Μέρκελ λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές θα έχει έναν σημαντικό συμβολισμό για το SPD. Το λιγότερο, στελέχη του SPD πιστεύουν ότι η νίκη τους στην Κάτω Σαξονία θα κάνει τους Γερμανούς να αμφισβητήσουν την φαινομενικά αναπόφευκτη τρίτη συνεχόμενη νίκη της γερμανίδας καγκελαρίου.

  Επιπλέον, έπειτα από μια σειρά από ήττες που γνώρισε η CDU σε άλλα κρατίδια τον τελευταίο χρόνο, η νίκη στην Κάτω Σαξονία θα προσφέρει στο SPD και τους Πράσινους πλειοψηφία στην άνω βουλή (Μπούντεσρατ), γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να μπλοκάρουν τις πολιτικές της Μέρκελ και ότι θα είναι σε θέση να προωθήσουν δικές τους πρωτοβουλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.