ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Συνάντηση Ομπάμα-Καρζάι στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Ομπάμα-Καρζάι στην Ουάσιγκτον

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχτεί τον ομόλογό του, του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι την Παρασκευή, για να συζητήσουν τη σταθερότητα στη χώρα, μετά την αποχώρηση της αποστολής των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο Ομπάμα θα υποδεχθεί την αντιπροσωπεία του Αφγανιστάν στην Ουάσιγκτον και θα συζητήσουν τη μετάβαση, το κοινό μας όραμα για μια βιώσιμη εταιρική σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Αφγανιστάν», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια, την πολιτική και οικονομική μετάβαση, τη στήριξη και την ενίσχυση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, τις διαπραγματεύσεις με τους αντάρτες Ταλιμπάν και τη συμφωνία ασφαλείας μεταξύ της Καμπούλ και της Ουάσινγκτον.

Στη συνάντηση πιθανώς να ληφθεί απόφαση και για τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, που θα παραμείνει μετά την λήξη της αποστολής στο τέλος του 2014.

Οι αρχές της Καμπούλ επιθυμούν να διατηρήσουν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη χώρα για να υποστηριχθούν οι αφγανικές δυνάμεις, αλλά ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ακριβή ρόλο και το καθεστώς των αμερικανών στρατιωτών, δεν έχουν ακόμη επιλυθεί. Το ΝΑΤΟ έχει σήμερα 100.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, εκ των οποίων τα δύο τρίτα είναι Αμερικανοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.