Γερμανία: Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της CSU – Αποχώρησε ο Χορστ Ζεεχόφερ

Γερμανία: Αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της CSU – Αποχώρησε ο Χορστ Ζεεχόφερ

«Η δουλειά μου εδώ έχει ολοκληρωθεί». Με αυτή την δήλωση ο Χορστ Ζεεχόφερ αποχώρησε πριν από λίγο από την ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), παραδίδοντας την σκυτάλη στον μοναδικό υποψήφιο για την διαδοχή, τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας.

Κατά το σημερινό έκτακτο συνέδριο του κόμματος αναμένεται χωρίς προβλήματα η εκλογή του κ. Σέντερ, το ανεπίσημο «όριο» ωστόσο έχει τεθεί από αναλυτές στο 90% των ψήφων. Σήμερα εξάλλου θα γίνει και η πανηγυρική έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της CSU, αλλά και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα τεθεί ο ευρωβουλευτής Μάρκους Σέντερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του κ. Ζεεχόφερ στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, ο ίδιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, ενώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να παραμείνει τουλάχιστον για όσο ακόμη στην Καγκελαρία όπου βρίσκεται η ‘Ανγκελα Μέρκελ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.