Έξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το Shutdown

Έξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το Shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από ακριβώς δύο χρόνια στο Λευκό Οίκο, εξαπέλυσε σήμερα δριμύ κατηγορώ εναντίον της επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία απέρριψε μία ημέρα πριν την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ για έναν συμβιβασμό, με στόχο τη χρηματοδότηση του αντιμεταναστευτικού τείχους στα σύνορα.

«Η Νάνσι Πελόζι συμπεριφέρεται με τόσο παράλογο τρόπο κι έχει παρεκκλίνει σε τέτοιο βαθμό προς τα αριστερά που είναι επίσημα πλέον μια ριζοσπαστική Δημοκρατική. Είναι τόσο κοκαλωμένη από τον φόβο που της προκαλούν οι αριστεριστές στο κόμμα της που έχει χάσει κάθε έλεγχο» έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, ο οποίος ολοκλήρωσε το μήνυμά του ζητώντας «παρεμπιπτόντως» από τη Νάνσι Πελόζι, που εκλέγεται στο Σαν Φρανσίσκο, να καθαρίσει τους «αηδιαστικούς» δρόμους της πόλης της.

Σε μια σειρά από tweets, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι απέρριψαν από καθαρά εκλογικό συμφέρον την πρότασή του, που στόχευε στο να τερματίσει το shutdown, την αναστολή χρηματοδότησης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που ξεκίνησε την 22α Δεκεμβρίου.

«Δεν βλέπουν την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά, το μόνο που βλέπουν είναι οι προεδρικές εκλογές του 2020, τις οποίες δεν θα κερδίσουν» υποστήριξε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις ομάδες των μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, που προσπαθούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, βρίσκονται πολλοί εγκληματίες, που μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

«Όχι αμνηστία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε χθες την αναστολή της διαδικασίας απέλασης, διάρκειας 3 ετών, στους περίπου 1000 μετανάστες που βρίσκονται αντιμέτωποι τώρα με αυτόν τον κίνδυνο, με αντάλλαγμα το πράσινο φως του Κογκρέσου στο ποσό των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τη χρηματοδότηση του τείχους του στα σύνορα με το Μεξικό.

Η αναστολή αφορά περίπου 700.000 νέους, τους επονομαζόμενους Dreamers, που εισήλθαν παράνομα στο αμερικανικό έδαφος με τους γονείς τους. Το πρόγραμμα Daca, που δημιούργησε ο Μπαράκ Ομπάμα και κατήργησε ο Τραμπ, τους έδινε τη δυνατότητα να φοιτήσουν και να εργαστούν στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε επίσης την παράταση του καθεστώτος προσωρινής προστασίας (TPS), που επιτρέπει σε 300.000 μετανάστες να εργαστούν νόμιμα, αν και χωρίς καθεστώς διαμονής. Το εν λόγω καθεστώς καταργήθηκε για τους υπηκόους πολλών χωρών μετά την άφιξη του μεγιστάνα στην εξουσία.

«Δεν πρόκειται για μια αμνηστία» υπογράμμισε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα καταβληθούν προς το παρόν «πολύ μεγάλες προσπάθειες για την απέλαση των 11 εκατομμυρίων και πλέον» παράτυπων μεταναστών, που βρίσκονται στη χώρα.

«Όμως, πρόσεχε, Νάνσι» προειδοποίησε, χωρίς να εξηγήσει τί εννοούσε.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με το Κογκρέσο, επισήμανε ότι αυτός «ο συμβιβασμός καλή τη πίστει» θα μπορούσε να συζητηθεί από τη Γερουσία από την Τρίτη.

Όμως, το κείμενο έχει ελάχιστες πιθανότητες να εγκριθεί από την κάτω βουλή, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί.

Οι Δημοκρατικοί, που προτείνουν τη χρηματοδότηση ενός συστήματος επιτήρησης των συνόρων ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητούν μια «μόνιμη» λύση για τους μετανάστες που κινδυνεύουν με απέλαση.

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό προκάλεσε το μερικό κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί «πρέπει να κάνουν ό,τι είναι καλό για τη χώρα και να επιτρέψουν στον κόσμο να ξαναρχίσει δουλειά» έγραψε σήμερα στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η Πελόζι του απάντησε με ένα tweet: «800.000 Αμερικανοί δεν πληρώνονται. Ανοίξτε την κυβέρνηση, επιτρέψτε στους εργαζόμενους να πάρουν τους μισθούς τους και τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε τον τρόπο για να προστατεύσουμε το σύνολο των συνόρων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.