ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βραζιλία: Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς ο γιος του Μπολσονάρου

Βραζιλία: Εμπλεκόμενος σε σκάνδαλο διαφθοράς ο γιος του Μπολσονάρου

Σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γιο του επισκίασε την πρώτη παρουσία του Ζαϊχ Μπολσονάρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός.

Αλλά το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του Ζαϊχ Μπολσονάρου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ επισκιάστηκε από ένα σκάνδαλο, που παίρνει διαστάσεις στη Βραζιλία με αρνητικό πρωταγωνιστή έναν από τους γιους του, τον προσφάτως εκλεγέντα γερουσιαστή Φλάβιο Μπολσονάρου.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Βραζιλίας -ο οποίος εξελέγη υποσχόμενος να βάλει τέλος στην εγκληματικότητα και τη διαφθορά- ανέβαινε στο βήμα, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας του, η Ο Globo έκανε λόγο για διασυνδέσεις του γιου του με μέλη μιας ομάδας εκτελεστών στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, την Escritório do Crime (The Crime Bureau), υποστηρίζοντας ότι ο Φλάβιο Μπολσονάρο είχε προσλάβει τη μητέρα και τη σύζυγο του αρχηγού της συμμορίας, Αντριάνο Μαγκαλάες ντα Νομπρέγκα, πρώην πράκτορα των ειδικών δυνάμεων, που διαφεύγει της σύλληψης.

Η αστυνομία και η εισαγγελία θεωρούν ότι μέλη της συμμορίας κρύβονται πίσω από τη δολοφονία πέρυσι της δημοτικής συμβούλου του Ρίο, Μάριελ Φράνκο, που έδινε αγώνα για τα δικαιώματα των απόκληρων και των φτωχών στις φαβέλες της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης.

Ο Φλάβιο Μπολσονάρο απέρριψε το δημοσίευμα παρουσιάζοντας εαυτόν ως «θύμα συκοφαντικής εκστρατείας» που έχει ως στόχο τον πατέρα του. Αλλά το σκάνδαλο ήρθε να ρίξει σκιά στις αξιώσεις του Ζαϊχ Μπολσονάρου στο Νταβός ότι ηγείται μιας εκστρατείας κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Στο μήνυμά του εξέφρασε την ελπίδα η υφήλιος να αντικρίσει υπό νέο πρίσμα τη «νέα», «καθαρότερη» Βραζιλία του, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε την πολιτική της ελίτ. «Ανέλαβα τη Βραζιλία εν μέσω μιας βαθιάς ηθικής και οικονομικής κρίσης. Δεσμευόμαστε να αλλάξουμε την ιστορία μας… Θέλουμε να γίνουμε παράδειγμα διακυβέρνησης», είπε ο Μπολσονάρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.