ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Η ευρωζώνη δεν θα ήταν ποτέ πλήρης χωρίς την Ελλάδα»

«Η ευρωζώνη δεν θα ήταν ποτέ πλήρης χωρίς την Ελλάδα»

  Με θερμά λόγια μίλησε ξανά για την Ελλάδα ένας πιστός φίλος της, ο απερχόμενος Πρόεδρος του Eurogroup, Jean–Claude Juncker, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  «Η ευρωζώνη δεν θα ήταν ποτέ πλήρης χωρίς την Ελλάδα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, εξαίροντας τη συνεισφορά της χώρας μας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

  «Είμαι φίλος της Ελλάδας, κάτι το οποίο δεν μοιράζονται οι Βόρειοι φιλόσοφοί μας», προσέθεσε ακόμα ο Jean–Claude Juncker, αυτοπροσδιοριζόμενος και αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για κάποιους εκ των συμμάχων μας. Εξάλλου, δεν παρέλειψε να εξάρει και τις προσπάθειες της χώρας μας για να υπερβεί την κρίση, μιλώντας για «τεράστιες προόδους» που έχει σημειώσει.

  Γενικότερα, χαρακτήρισε τη χρονιά που πέρασε αρκετά καλή για την ευρωζώνη. Θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο απ’ ό,τι στις αρχές του 2012. Το ευρώ άντεξε παρά τις προβλέψεις και κανένα από τα κράτη – μέλη δεν αναγκάσθηκε να αποχωρήσει. Ως σημαντικό βήμα αξιολογεί ακόμα την θέση σε ισχύ του δημοσιονομικού συμφώνου, παρότι δεν έχει επικυρωθεί από όλες τις χώρες, μεταξύ αυτών και τη δική του.

  Ο Jean–Claude Juncker  τόνισε για μια ακόμη φορά το φιλολαϊκό προφίλ του, όπως και την ιδεολογία του. Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου πρότεινε την ευρωπαϊκή θέσπιση κατώτερου μισθού, ώστε να επανακτηθεί η στήριξη της εργατικής τάξης. Υποστήριξε επιπλέον την δημιουργία κοινωνικής βάσης για τους εργαζομένους, αλλά και ειδικού προϋπολογισμού απορρόφησης κρίσεων.

  Τέλος, ανασκοπώντας την θητεία του που σε λίγες μέρες θα αποτελεί κομμάτι των αναμνήσεων, συνέστησε περισσότερη υπομονή στους υπέρμαχους των αλλαγών, θυμίζοντας ότι μερικές αποφάσεις απαιτούν χρόνο.

  Ο Jean–Claude Juncker αποχωρεί. Η Ελλάδα χάνει έναν καλό φίλο. Η Ευρώπη έναν σημαντικό πολιτικό που τον διακρίνει το χιούμορ, η εντιμότητα, η ειλικρίνεια και η πληθωρική εν γένει παρουσία. Το μετάλλιο που του απονεμήθηκε κατά τη σημερινή αποχαιρετιστήρια παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εν προκειμένω έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τη συμβολική…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.