ΗΠΑ: Επικρίνουν τον Ομπάμα για διορισμούς… λευκών αντρών!

ΗΠΑ: Επικρίνουν τον Ομπάμα για διορισμούς… λευκών αντρών!

Τα πυρά στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος δέχεται ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επειδή διόρισε λευκούς άνδρες σε σημαντικές κυβερνητικές και ηγετικές θέσεις, κατά την έναρξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του.

Ο Ομπάμα διόρισε χθες ως υπουργό Οικονομικών τον Τζακ Λιου, τον τέταρτο λευκό άνδρα που διορίζει τις τελευταίες εβδομάδες στις σημαντικότερες θέσεις της κυβέρνησής του. Ο διορισμός του Λιου ακολουθεί την επιλογή του γερουσιαστή Τζον Κέρι για να αντικαταστήσει την Χίλαρι Κλίντον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Διόρισε επίσης τον πρώην γερουσιαστή Τσακ Χέιγκελ ως υπουργό Άμυνας και τον Τζον Μπρέναν επικεφαλής της CIA.

Παράλληλα έχασε την πρώτη ισπανόφωνη γυναίκα της κυβέρνησής του όταν η υπουργός Εργασίας Χίλντα Σόλις ανακοίνωσε την Τετάρτη την παραίτησή της. Και τον περασμένο μήνα η Λάιζα Τζάκσον, η οποία είναι μαύρη, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση της επικεφαλής της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας.

«Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό», δήλωσε για τους διορισμούς του Ομπάμα ο Δημοκρατικός βουλευτής της Νέας Υόρκης Τσαρλς Ρέιντζελ, ένας από τους σημαντικότερους Αφροαμερικανούς στο Κογκρέσο. Η Δημοκρατική βουλευτής του Νιου Χαμσάιρ Τζιν Σαχίν, η Πολιτεία της οποίας έχει τη μόνη αποκλειστικά γυναικεία αντιπροσωπεία στο Κογκρέσο, χαρακτήρισε τους διορισμούς «απογοητευτικούς». «Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση που να μοιάζει στην Αμερική ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες που φθάνουν ως εμάς απ’ όλο το φάσμα», δήλωσε η Σαχίν.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επέκριναν επίσης τον Ομπάμα. Ο πρώην προεδρικός υποψήφιος Μάικ Χάκαμπι κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι διεξάγει ένα «πόλεμο εναντίον των γυναικών» χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις που είχαν χρησιμοποιήσει οι Δημοκρατικοί για να επικρίνουν τον ρεπουμπλικάνο προεδρικό υποψήφιο Μιτ Ρόμνεϊ στη διάρκεια της περσινής προεκλογικής εκστρατείας.

«Τώρα πολλές απ’ αυτές τις γυναίκες που υποστήριξαν τον Μπαράκ Ομπάμα ξύνουν το κεφάλι τους και λένε, “πω, πω”! Πώς έγινε και υπάρχει τόση πολλή τεστοστερόνη στο υπουργικό συμβούλιο του Ομπάμα και τόσο λίγα οιστρογόνα;”», δήλωσε ο πρώην κυβερνήτης του Άρκανσο στη ραδιοφωνική εκπομπή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.