ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα διαδήλωση στη Σλοβενία με αίτημα την απομάκρυνση της πολιτικής ηγεσίας

Νέα διαδήλωση στη Σλοβενία με αίτημα την απομάκρυνση της πολιτικής ηγεσίας

Σήμερα το απόγευμα, νέα διαδήλωση με αίτημα την απομάκρυνση της πολιτικής ηγεσίας της Σλοβενίας θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κογκρέσου, στη Λιουμπλιάνα.

Η δεύτερη παν-σλοβενική εξέγερση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές της στο Facebook, πραγματοποιείται τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο συλλαλητήριο υπό το σύνθημα “Απαιτούμε την παραίτηση των πολιτικών ελίτ”.

Οι διοργανωτές κάλεσαν όσους κατοίκους της χώρας δεν μπορούν να μεταβούν στη σλοβενική πρωτεύουσα να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πόλεις τους ζητώντας την απομάκρυνση της κυβέρνησης και γενικά της πολιτικής ελίτ.

“Εφ΄όσον οι πολιτικοί μας δεν κατανοούν τα αιτήματά μας ή δεν θέλουν να τα κατανοήσουν αυτή τη φορά οργανώνουμε ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τα ίδια αιτήματα” σημειώνουν οι διοργανωτές αναφερόμενοι στην πρώτη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 5.000 διαδηλωτών.

Τα κινήματα διαμαρτυρίας στη Σλοβενία προχωρούν με νέα ορμή σε διαδηλώσεις μετά την αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιάνεζ Γιάνσα και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και δήμαρχος Λιουμπλιάνας, Ζόραν Γιάνκοβιτς απέτυχαν να δικαιολογήσουν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Οι οργανωτές τόνισαν ότι οι αντιδράσεις των κ.κ. Γιάνσα και Γιάνκοβιτς στην αναφορά της Επιτροπής έστειλε ένα ολέθριο μήνυμα στο έθνος. “Αν η Βουλή δεν αντιληφθεί πόσο τρομακτική ήταν η συμπεριφορά τους, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει μείνει μόνον ένας θεσμός, ο λαός”, υπογράμμισαν σε μήνυμά τους στο Facebook.

Στη διαδήλωση θα λάβουν μέρος και καλλιτέχνες, οι οποίοι μέχρι σήμερα διαδήλωναν ξεχωριστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.