ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Επιμένει ο Τραμπ: Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό θα γίνει (βίντεο)

Επιμένει ο Τραμπ: Το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό θα γίνει (βίντεο)

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε για ακόμη μια φορά ότι το τείχος το οποίο θέλει να υψωθεί στα σύνορα με το Μεξικό, σχέδιο που καταγγέλλουν οι Δημοκρατικοί και έγινε αφορμή για το πιο παρατεταμένο shutdown του ομοσπονδιακού κράτους στην αμερικανική ιστορία, θα οικοδομηθεί τελικά.

«Θα φροντίσω να οικοδομηθεί», είπε ο Ρεπουμπλικάνος. «Τα τείχη δουλεύουν και σώζουν ζωές», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο.

Κάλεσε τους κοινοβουλευτικούς να «κλείσουν μια συμφωνία» και επέμεινε πως όπου έχει ήδη ανεγερθεί, οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων από μετανάστες χωρίς χαρτιά έχουν μειωθεί.

Προειδοποίησε την Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κίνα ότι δεν μπορεί πλέον να «κλέβει τις δουλειές και τον πλούτο των Αμερικανών» και απαίτησε «διαρθρωτικές αλλαγές» από το Πεκίνο για να τερματιστούν οι «άδικες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές

«Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο (της Κίνας) Σι (Τζινπίνγκ) και εργαζόμαστε για μια νέα εμπορική συμφωνία με την Κίνα, αλλά αυτή πρέπει να συμπεριλάβει αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές για να τερματιστούν οι άδικες εμπορικές πρακτικές, να μειωθεί το χρόνιο έλλειμμά μας (στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών) και να προστατευθούν οι αμερικανικές θέσεις εργασίας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος, που κήρυξε εμπορικό πόλεμο στο Πεκίνο για να το αναγκάσει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο δεκαετιών»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ενώπιον των κοινοβουλευτικών έκκληση να επιλέξουν το «μεγαλείο» και να απορρίψουν την απόλυτη «ακινησία».

«Πρέπει να απορρίψουμε τις πολιτικές του ρεβανσισμού, της αντίστασης και των αντιποίνων, να αγκαλιάσουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που μας προσφέρει η συνεργασία και ο συμβιβασμός για το κοινό καλό», είπε ο Ρεπουμπλικάνος.

«Μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο δεκαετιών», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.